Vesti iz borilačkih veština

Kik-boks klub Niš najuspešniji na šampionatu Srbije u lou-kiku

komentari (0)

Izvor: Tanjug

20.05.2024 11:30
Ilustracija MN Press
Ilustracija

Kik-boks klub Niš bio je najuspešniji na šampionatu Srbije u lou-kiku u svim uzrasnim kategorijama u muškoj i ženskoj konkurenciji, koje je održano proteklog vikenda u Lazarevcu, prenosi Tanjug.

U saopštenju se navodi da je u Lazarevcu održan i seniorski šampionat Srbije u kik-lajtu jedinoj disciplini kik-boksa na tatamiju.

"Uz učešće ukupno 277 takmičara iz čak 67 klubova, najuspešniji je bio Kik-boks klub Niš sa pet zlatnih, dve srebrne i dve bronzane medalje. Kik-bokseri Batajnice bili su drugi sa četiri zlata, dva srebra i tri bronze, dok je treće mesto pripalo Kik-boks klubu Bor sa četiri zlata i jednim srebrnim odličjem", stoji u saopštenju, a predsednik Kik-boks saveza Srbije, Dušan Basrak je dodao:

"Takmičenje bilo veoma uzbudljivo i ljubitelji kik-boksa su u dvorani Kolubara u Lazarevcu imali šta da vide. Čestitao bih domaćinima na odličnoj organizaciji šampionata, jer ovo je bila odlična promocija kik-boksa Takmičenje u Lazarevcu je bilo masovno i to je od izuzetnog značaja, jer iz široke baze takmičara uz kvalitetan rad i naše iskustvo taj kvantitet možemo da pretočimo u kvalitet kako bismo i u budućnosti sa velikih takmičenja donosili medalje. Nastavljamo sa sa sprovođenjem našeg plana i programa, a trenutno fokus je na što boljoj pripremi reprezentacije za učešće na Balkanskom prvenstvu koje se od 31. maja do drugog juna održava u Crnoj Gori“, zaključio je Basrak