Vesti iz borilačkih veština

Četiri srpska rvača u borbi za Olimpijske igre

komentari (0)

Izvor: Tanjug

08.05.2024 13:18
Viktor Nemeš, srpski rvač MN Press
Viktor Nemeš, srpski rvač

Četvorica srpskih rvača u grčko-rimskom stilu, Georgi Tibilov, Viktor Nemeš, Mihail Kadžaja i Boris Petrušić, učestvovaće od 9. do 12. maja na završnom turniru svetskih kvalifikacija za Olimpijske igre u Istanbulu. 

U završnoj rundi kvalifikacija za Igre u Parizu prijavljeno je oko 600 rvača iz 75 zemalja sveta, u sva tri olimpijska stila (grčko-rimski, slobodni i rvanje za žene), a biće podeljene ukupno 54 olimpijske vize, odnosno u svakoj težinskoj kategoriji, samo prva tri rvača će se plasirati na OI.

"Najveća očekivanja su od Viktora Nemeša i Georgi Tibilova. Realno je da osvojimo bar još jednu normu za Pariz, jer je konkurencija izuzetno velika. Kod Viktora Nemeša imamo čak petoricu vrhunskih rvača sa evropskim i svetskim medaljama koji još nemaju normu. Ista situacija je i kod Tibilova, a to su nam dva najveća aduta", rekao je selektor rvačke reprezentacije Srbije Milorad Dokmanac. 

Dodao je Dokmanac da za olimpijsku normu bez šansi nije ni Mihail Kadžaja, koji je u drugom krugu kvalifikacija u Azerbejdžanu bio na samo korak od plasmana na Olimpijske igre. 

"Boris Petrušić je još mlad i neiskusan za kategoriju do 130 kg, ali u njega velike nade polažemo u sledećem olimpijskom ciklusu", istakao je Dokmanac.

Rvačka reprezentacija Srbije je do sada već obezbedila četiri vize za Pariz, a to su učinili Mate Nemeš i Aleksandar Komarov u grčko-rimskom stilu i Stevan Mićić i Hetik Cabolov u slobodnom stilu.

"Konačan broj putnika za glavni grad Francuske znaćemo već 10. maja kad se završavaju kvalifikacije u grčko-rimskom stilu gde imamo naše predstavnike. Nadamo se lepim vestima iz Istanbula. Posle ovog turnira u drugom delu maja slede nam naporne bazične pripreme za Pariz, a sa koliko rvača, to ćemo znati u petak uveče", zaključio je Dokmanac.