Vesti iz borilačkih veština

Srpski rvački triling Nemeš, Tibilov, Kadžaja privodi kraju pripreme za olimpijske kvalifikacije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.05.2024 12:36
Viktor Nemeš, reprezentativac Srbije u rvanju, juri vizu za Olimpijske igre u Parizu MN Press
Viktor Nemeš, reprezentativac Srbije u rvanju, juri vizu za Olimpijske igre u Parizu

Sve je manje mesta na rvačkom turniru Olimpijskih igara u Parizu, a selektor reprezentacije Srbije, Stojan Dobrev, nada se da ćemo posle predstojećih kvalifikacija u Istanbulu imati najmanje još jednog predstavnika na najvećoj mogućoj smotri sportista ovog leta. 

"Orlovski" triling Georgi Tibilov (60 kg), Viktor Nemeš (77 kg) i Mihail Kadžaja (97 kg) uspešno je obavio pripreme na trening kampu u Budimpešti, sada se nalazi u Zrenjaninu, a uskoro kreće u borbu za olimpijske vize.

"Imali smo zaista fantastične uslove za rad u Budimpešti. U glavnom gradu Mađarske bilo je 12 naših rvača, a osim naše selekcije bilo je još 15 reprezentacija i preko 110 izvanrednih rvača. Ono što je za nas bilo najvažnije je da su svi naši takmičari zdravi, da je taj deo priprema prošao u najboljem mogućem redu, treninzi su bili veoma intezivni sa fantastičnim sparing partnerima i sad nam predstoji da se koncentrišemo za ono najvažnije što nas očekuje u Turskoj", istakao je Dobrev.

Spremanje za ključne borbe ušlo je u osetljivu fazu, kada su na "meniju" rivali sa svim njihovim manama i vrlinama.

"Detaljno ćemo analizirati rivale, akcenat će biti na stvaranju što bolje atmosfere, psihološkoj pripremi… Konkurencija će biti zaista žestoka, ali ko želi da se nađe na Olimpijskim igrama mora da bude spreman za najveće napore", dodao je Dobrev.

Svaki od srpskih aduta za Igre 2024, na kojima su učešće već obezbedili Mate Nemeš, Aleksandar Komarov, Stevan Mićić i Hetik Cabolov, ima određene šanse da se dokopa prestonice Francuske. 

"Viktor Nemeš je prošao dosta ovakvih takmičenja, bio je svetski prvak i zaista verujem u njega. Georgij Tibilov je veoma mlad, fali mu iskustvo, ali ima ogromno srce i silno želi da se dokaže. Sa druge strane, Kadžaja ima iskustvo i nadam se da ćemo se iz Istanbula vratiti sa dobrim rezultatima", zaključio je Dobrev.