Vesti iz borilačkih veština

Tragedija u kući bivšeg UFC šampiona: Frensisu Nganuu preminuo sin

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.04.2024 18:20
Bivši UFC šampion Frensis Nganu dobija savete trenera između rundi Guliver/AP Photo/Gregory Payan
Bivši UFC šampion Frensis Nganu dobija savete trenera između rundi

Bivši šampion teške katergorije u UFC organizaciji Frensis Nganu, doživeo je veliku porodičnu tragediju. A, kako je saopštio Kamerunac, njemu je tokom vikenda preminuo 15-mesečni sin.

On se nakon ove tragedije oglasio putem "X" naloga i poslao emotivnu poruku, dok su mu brojni MMA borci uzvraćivali rečima podrške i utehe, među kojima su bili i Konor Megregor, Majk Bizbejn, Entoni Džošua i ostali velikani borilačkih sportova.

"Prerano je otišao, ali je zaista otišao. Moj mali dečak, moj drugar, moj partner Kobi bio je pun života i radosti. Sada, leži beživotno. Vikao sam njegovo ime iznova i iznova, ali nije reagovao", napisao je, dodavši:

"Bio sam najbolja verzija sebe uz njega, a sada više nemam pojma ko sam. Život je tako nepravedan kada nas udara tamo gde najviše boli. Kako se čovek nosi sa takvom stvari? Kako živite sa tim? Molim vas, pomozite mi ako imate neku ideju, jer zaista ne znam šta da radim i kako da se nosim sa ovime", poručio je 37-godišnji Kamerunac.

Svetsku slavu Frensis Nganu stekao je tokom svog mandata u UFC organizaciji, gde je bio šampion teške kategorije. Zbog čarki sa predsednikom te organizacije Dejnom Vajtom, Kamerunac je potom otišao u PFL, dok je dve poslednje borbe odradio u ringu po bokserskim pravilima sa velikim imenima ovog sporta - Tajsonom Fjurijem i Entonijem Džošuom.

U duelu sa neporaženim "Gypise Kingom" mnogi su smatrali da je Nganu nepravedno izgubio na poene, dok je protiv Džošue, ipak "popio" nokaut, nakon čega je odlučio da se vrati u MMA, gde će ubuduće nastupati u PFL organizaciji.