Vesti iz borilačkih veština

Srbija osvojila 12 medalja na "Top ten" evropskom kupu u kik boksu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.04.2024 12:30
Kik boks arena MN Press
Kik boks arena

Srpski kik bokseri osvojili su 12 medalja na "Top ten" evropskom kupu u Plovdivu.

Ovo je veliki uspeh za našu selekciju, a zlatne medalje u Bugarskoj osvojili su Jovan Sekulić, Uroš Krstić, Petar Dinić, Dušan Žeravić i Maša Damjanović. Srebrom su se okitili Stevan Sekulić, Uroš Nešković, Veljko Mitrović, dok su do bronze stigli Marko Mijajlović, Milica Despotović, Mihailo Veljković i Nikola Lončar

"Konkurencija je bila zaista žestoka, bio je veliki broj učesnika, a svi naši takmičari su ostavili veoma dobar utisak. Koliko je bilo teško na ovom takmičenju najbolje govori podatak da je do zlatne medalje u pojedinim kategorijama trebalo pobediti i četiri meča", rekao je selektor kik boks reprezentacije Srbije Siniša Vladimirović.

 

 

Ono što je posebno impresivno jeste fizička spema srpskih kik boksera, što je naglasio i selektor.

"Svi naši takmičari prikazali su izuzetnu borbenost, ali i visok nivo fizičke pripremljenosti. Većina njih je nastupala i pre samo sedam dana na turniru u Sarajevu, ali veoma dobro su podneli sve fizičke napore. Bila je ovo odlična priprema za sve ono što nam predstoji i sjajna prilika za sticanje iskustva. Mogu samo da konstatujem da smo veoma zadovoljni postignutim rezultatima", zaključio je Vladimirović.