Vesti iz borilačkih veština

Istorijski uspeh srpskog MMA: U samom vrhu Evrope

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.04.2024 13:14
MMA MMA SAVEZ SRBIJE
MMA

Srpski MMA borci osvojili su osam medalja u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji na Evropskom prvenstvu koje se održava u Beogradu.

Tokom protekle nedelje, reprezentacija Srbije se nadmetala sa najboljim amaterskim borcima iz cele Evrope, postigavši plasman u top 7 zemalja zahvaljujući osvajanju osam medalja (dve zlatne, jedne srebrne i pet bronzanih).

Zlato su oko vrata stavili Mateja Dekserović i Nemanja Blagojević, srebro Vladimir Ostojić, a bronzu Stevo Pilipović u kadetskoj konkurenciji. U juniorskoj konkurenciji Ognjen Mićović, Petar Markovski, Ivan Stojković i Anastasija Rajković doneli su Srbiji bronzane medalje.

Selektor seniorske reprezentacije Srbije Savo Lazić čestitao je reprezentativcima na postignutom uspehu, ističući da je Srbija sada definitivno u vrhu evropskog i svetskog MMA.

"Ovo je bila izvanredna prilika za mlade talente da se dokažu na ovako prestižnom takmičenju, gde se okupio evropski krem boraca. Ovde nema slabih", naglasio je Lazić i dodao da se priča o sjajnoj organizaciji, te da je vrlo verovatno da će Srbija biti domaćin novog IMMAF evropskog prvenstva 2025. godine.

Publika će danas od 18 časova, imati priliku da isprati finale Evropskog prvenstva i svečanu ceremoniju zatvaranja takmičenja u pomen tragično stradalom reprezentativcu Stefanu Saviću.