Vesti iz borilačkih veština

Rvači Srbije otputovali u Baku na kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre u Parizu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.04.2024 11:13
Viktor Nemeš MN Press
Viktor Nemeš

Petorica rvačkih reprezentativaca Srbije od 5. do 7. aprila u Azerbejdžanu učestvovaće na evropskim kvalifikacijama za plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Srpsku delegaciju u Bakuu predvode predsednik Saveza Damir Šabić, selektor Milorad Dokmanac, treneri Stojan Dobrev i Vojislav Trajković i fizioterapeut Vladimir Milošev, a za olimpijske norme na strunjači u grčko-rimskom stilu će se boriti: Georgij Tibilov (60 kg), Viktor Nemeš (77 kg), Aleksandar Komarov (87 kg), Mihail Kadžaja (97kg) i Boris Petrušić (130 kg).

Vizu za Pariz već su obezbedili Mate Nemeš, Hetik Cabolov i Stevan Mićić, a u Rvačkom savezu Srbije se nadaju da bi na najvećoj svetskoj smotri sporta u glavnom gradu Francuske mogli da imaju petoricu takmičara.

"Od početka godine smo zaista imali izvanredne uslove za pripreme. To se posebno odnosi na poslednju fazu koju smo odradili u Danskoj i Poreču, gde smo imali mnogo prilike za dobar sparing sa izuzetno kvalitetnim rvačima", rekao je Viktor Nemeš.

 

 

Naš rvač je istakao da mu je trijumf na međunarodnom turniru u Danskoj mnogo značio na polju samopouzdanja, pošto je zabeležio svih sedam pobeda.

"Dobro poznajem sve rivale koji će učestvovati u kvalifikacijama u Bakuu. Neće biti nimalo lako, konkurencija će biti žestoka, a da bi došao do finala i olimpijske norme moraću da pobedim u četiri meča", konstatovao je Nemeš.

Srpski rvači imaće još jednu priliku da overe olimpijske vize i to na turniru svetskih kvalifikacija koje se od 9. do 12 maja održavaju u Istanbulu.