Vesti iz borilačkih veština

Drugo zlato za Srbiju na Evropskom prvenstvu u MMA: Nemanja Blagojević je šampion Evrope!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.03.2024 19:35
Srpski MMA borac, Nemanja Blagojević MMA Savez Srbije
Srpski MMA borac, Nemanja Blagojević

U spektakularnom nastupu na Evropskom prvenstvu u MMA, šesnaestogodišnji Nemanja Blagojević zasenio je konkurenciju osvajanjem zlatne medalje u kategoriji do 120kg. Njegova dominacija bila je neprikosnovena, što se pokazalo već u prvoj rundi, prvog susreta kada je tehničkim nokautom savladao takmičara iz Makedonije, Petra Mateskog.

U finalnom obračunu, Blagojević je još jednom pokazao svoju nadmoćnost nad protivnikom iz Ukrajine, Vladimir Šerbanom, osvajajući zlatnu medalju jednoglasnom sudijskom odlukom. Njegova izvanredna tehnička spretnost i samopouzdanje doveli su ga do zaslužene pobede.

Ovaj uspeh nije samo pojedinačni trijumf, već i ponosan trenutak za srpski MMA. Sa četiri medalje, uključujući dva zlata, jedno srebro i jednu bronzu, mlađa selekcija pionira i kadeta pokazala je izuzetnu snagu i talent.

Srbija ima razloga za oduševljenje, ali nema vremena za predah. Narednih dana, osam predstavnika Srbije iz starije selekcije juniorskih i seniorskih kategorija ulaze u borbu za nova dostignuća na prestižnom takmičenju.

MMA Savez Srbije