Vesti iz borilačkih veština

Srbija se sprema za veliki MMA događaj: Evropsko prvenstvo na Novom Beogradu od 26. marta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.03.2024 13:10
Najavni plakat za MMA EP u Beogradu MMA Savez Srbije
Najavni plakat za MMA EP u Beogradu

Srbija će biti domaćin Evropskog prvenstva u MMA od 29. marta do 6. aprila, a srpskim borcima u glavama i srcima tokom mečeva biće ubijeni drugar Stefan Savić (23).

Podsetimo, osvajač bronzane medalje za Srbiju na prošlom Svetskom prvenstvu ubijen je u Beogradu 25. februara, a njegovi saborci iz nacionanog tima Srbije su odlučili da na ovom takmičenju bore u njegovu čast.

"On je bio naš ponos i dika, momak za primer u oktagonu, ali i van njega. Trebalo je da bude sa nama i na ovom događaju, koji je veoma važan za naš i srpski sport uopšte, ali neki neljudi su našeg brata zaustavili na šampionskom putu. Nema sumnje da će svaki borac koji na srcu nosi crveno-plavo-belu zastavu dati 100 odsto sebe, baš kao što je to radio i Stefan, da na svakom meču osvetla obraz srpskoj reprezentaciji, koju je baš on bronzom na SP prošle godine u Tirani uzdigao među najbolje MMA timove na planeti", poručuju srpski takmičari.

Stefana, osim saboraca, nikada neće zaboraviti ni MMA Savez Srbije koji se na emotivan način oprostio od ovog vrhunskog borca.

"Bio je borac izuzetnog talenta i posvećenosti, zauvek će ostati urezan u istoriju osvajanjem bronzane medalje, predstavljajući prvu generaciju koja je ponosno donela odličje Srbiji u MMA. Njegov neizmerni talenat, radna etika, ljubaznost, sportski duh, ali i dobrota, čine neizbrisiv trag", stoji na Instagram profilu MMA Saveza Srbije.
Evropsko prvenstvo biće održano u hali “Ranko Žeravica” na Novom Beogradu.