Vesti iz borilačkih veština

Očekuje se pravi spektakl: "Memorijal Branko Pešić - Beogradski pobednik" počinje za nedelju dana

komentari (0)

Izvor: Tanjug

05.03.2024 12:29
Memorijala Branko Pešić - Beogradski pobednik" printskrin
Memorijala Branko Pešić - Beogradski pobednik"

"Memorijal Branko Pešić - Beogradski pobednik", biće održan od 12. do 17. marta u hali "Aleksandar Nikolić", saopštio je Bokserski savez Srbije.

U saopštenju se navodi da je "Memorijal Branko Pešić - Beogradski pobednik" turnir duge i bogate tradicije, a ove godine će biti održan po 61. put i njemu će učestvovati više od 140 boksera i bokserki iz 18 država.

"Ovogodišnji turnir 'Beogradski pobednik' je već dugi niz godina svrstan u A kategoriju turnira prema Svetskoj bokserskoj federaciji (IBA). IBA i Evropska bokserska federacija (EUBC) proglašavale su 'Beogradski pobednik' za najbolje organizovani turnir", navode iz BSS i dodaju:

"Posebno će biti jake ekipe iz Evrope, jer je ovaj turnir jedna od poslednjih provera snage i kapaciteta, činjeničnog stanja na terenu za bokserke i boksere učesnike EP za seniorke i seniore koji će biti održan upravo na ovom istom mestu od 15. do 29. aprila ove godine".

"Memorijal Branko Pešić - Beogradski pobednik" biće održan pod pokroviteljstvom Grada Beograda i podržan od strane generalnog sponzora MTS-a, a finalne borbe će moći da se prate u direktnom prenosu na TV Arena fight.

BSS podseća da već šestu godinu ovaj turnir nosi ime prvog pokrovitelja "Beogradskog pobednika" Branka Pešića, koji je bio pasionirani ljubitelj boksa i najpoznatiji gradonačelnik srpske prestonice u istoriji.

Šampioni "Beogradskog pobednika" su, između ostalih, bili: Bogdan Kahriman, Mate Parlov, Jovan Džakula, Zvonko Vujin, Svetomir Belić, Dragomir Vujković, Ljubinko Veselinović, Tadija Kačar, Slobodan Kačar, Mirko Puzović, Sreten Mirković, Miodrag Perunović, Bratislav Ristić, Dragan Konovalov, Aziz Salihu, Plamen Jankov, Ante Josipović, Ivan Ribać...

"Na sceni legendarne hale 'Aleksandar Nikolić', koja je prošle godine proslavila pola veka postojanja, gledaćemo svetske i evropske asove plemenite veštine. Nakon krunisanja 61. šampiona 'Beogradskog pobednika' krajem aprila gledaćemo sjaj i umeće šampiona Starog kontinenta. Pred nama je period od dva meseca velikog rada, velike organizacije, ali i sjajnog boksa, možemo reći festival boksa, na šta smo ponosni i u koji ulazimo punog srca i energije", rekao je predsednik BSS, Nenad Borovčanin i dodao:

"Samo jedan turnir u Evropi je stariji od našeg 'Beogradskog pobednika', a Beograd je jedini grad u svetu koji u poslednjih pola decenije dočekuje na najvećim šampionatima sveta i Evrope krem ovog sporta. Ništa ne dolazi preko noći, iza svega je veliki rad i neprestani rad, ali i podrška našeg predsednika Aleksandra Vučića bez kojeg ne bismo bili danas gde jesmo u ovom sportu na planeti. Imali smo istorijsku putanju od svetskog sjaja, do potpunog očaja, sada smo u samom vrhu svetskih sila i idemo dalje u nove domete, pomeranje granica i postavljanje novih."