Vesti iz borilačkih veština

Osam finala za Srbiju na Svetskom prvenstvu u kik-boksu!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.11.2023 23:25
Osam finala za Srbiju na Svetskom prvenstvu u kik-boksu! KBSS

Na Svetskom šampionatu u gradu Albufeiri, reprezentacija Srbije u kik-boksu, nizala je uspehe! Od 1.369 takmičara iz 70 zemalja, reprezentacija Srbije u sastavu od 19 predstavnika izborila je tri bronze i čak osam finalnih borbi.

Četvrti dan svetskog šampionata finala je izborilo osmoro predstavnika u ringovnim disciplinama! Valentina Keri, Nikola Todorović, Saida Bukvić, Danijel Memedovski, Lea Blagojević, Aleksandar Menković, Aleksandra Krstić i Nemanja Knežić boriće se za svetsku medalju! 

Bronzane medalje zasluženo su pripale Neveni Stefanović i Bobanu Nikoliću, ali i velikoj kik-boks senzaciji Aleksandru Konovalovu!

Nažalost, sedmostruki svetski šampion i velika WAKO zvezda, Aleksandar Konovalov i nakon četiri teška meča nije uspeo da izbori finale protiv takmičara Turske, te je Srbiji ovoga puta doneo bronzano odličje. 

Inače Konovalov je bio ubedljiv u sva tri meča rezultatom 3:0, a Srbiju ni ovoga puta nije ostavio bez medalje. Posle toliko godina koliko je bio na krovu sveta, a sigurno ih broji preko šesnaest, ni ovom bronzom nije razočarao!

Sve u svemu, Srbija će se nakon ovog šampionata definitivno vratiti sa 11 svetskih medalja! Ostalo je samo pitanje koje boje će odličja biti?