Vesti iz borilačkih veština

Stefan Savić osigurao polufinale na Svetskom prvenstvu u MMA!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.11.2023 19:23
Stefan Savić osigurao polufinale na Svetskom prvenstvu u MMA! TV Arena Fight

Srpski MMA reprezentativac Stefan Savić nastavlja svoj put na IMMAF Svetskom prvenstvu, plasiravši se u polufinale nakon ubedljivih nastupa u dve runde. 

Savić je demonstrirao izuzetnu formu, osvojivši svoje mesto u polufinalu tehničkim nokautom u drugoj rundi nad protivnikom iz Angole. Ovo nije bio njegov prvi nastup - u prethodnom meču osmine finala, publici je priredio atraktivnu giljotinu, isključivši reprezentativca Austrije iz daljeg takmičenja.

Stefan je inače na prethodnom šampionatu, takođe bio u sastavu reprezentacije. Tada nije osvojio medalju, ali je pokazao veliki potencijal koji danas ostvaruje! 

Sledeći meč u polufinalu je ključan trenutak za Stefana Savića! Stefan ide pravo u susret takmičaru reprezentacije Bahrein, Gadži Gadžievu, u meč u kom će napasti srebrnu medalju, a ako bude sportske sreće, ni zlato neće biti daleko.  

Drugi predstavnik Srbije u poluteškoj kategoriji Dževad Baltić, prethodni osvajač bronze sa svetskog šampionata ovoga puta nažalost nije uspeo da se plasira dalje, pa je u tesnoj borbi izgubio plasman na poene i ostao bez medalje. 

Podsećanja radi, mladi MMA borac Stefan Savić do sada nije imao medalju sa velikog takmičenja, pa će ovo svakako biti njegova prva u karijeri.