Vesti iz borilačkih veština

Majk Tajson: Fjuri je najbolji bokser sveta u teškoj kategoriji

komentari (0)

Izvor: Tanjug

20.11.2023 18:55
Tajson Fjuri boksuje protiv Usika u februaru 2024. godine Guliver/AP Photo/Ian Walton, File
Tajson Fjuri boksuje protiv Usika u februaru 2024. godine

Ukrajinac Aleksandar Usik i Britanac Tajson Fjuri boriće se 17. februara naredne godine u Rijadu za ujedinjene svih titula u teškoj kategoriji. Nekadašnji šampion u teškoj kategoriji Majk Tajson izjavio je danas da je Tajson Fjuri trenutno najbolji bokser na svetu.

"Ne smemo da zaboravimo ono što je Fjuri uradio protiv Frensisa Nganua, ali morate da shvatite da je on još uvek svetski šampion. Učinio je tu noć sjajnom. Dao je Frensisu priliku i to je za njega bio samo još jedan loš nastup. Svi imamo loše trenutke, a to je bio njegov", rekao je Tajson, prenose britanski mediji.

 

 

Fjuri je šampion teške kategorije u WBC verziji, a Usik ima WBA, WBO, IBF i IBO šampionske pojaseve. Pobednik ove borbe biće prvi bokser koji će ujediniti sve pojaseve u teškoj kategoriji od Lenoksa Luisa 1999. i 2000. godine.

"Radujem se borbi Fjurija i Usika. Navijam za Fjurija, jer mislim da će da pobedi. Fjuri je najbolji bokser na svetu, posebno u teškoj kategoriji. Veliki borci gube, veliki borci izgledaju loše, ali ih to ne sprečava da i dalje budu veliki borci", poručio je Majk Tajson.

TV Arena Fight je specijalizovani kanal TV Arena sport o borilačkim sportovima i više o ovoj temi gledajte svakodnevno na našoj televiziji.