Vesti iz borilačkih veština

Osećaj je sjajan, ovo je najava novih uspeha i trofeja: Sara Ćirković posle titule na EP za mlađe seniore

komentari (0)

Izvor: Tanjug

20.11.2023 11:41
Sara Ćirković BSS
Sara Ćirković

Osvajanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore je neverovatan oseća i predstavlja samo jedan stepenik više ka novim uspesima i trofejima, rekla je mlada srpska bokserka Sara Ćirković posle osvajanja titule prvaka Evrope u konkurenciji do 22 godine.

Aktuelna svetska omladinska šampionka u finalu kategorije do 54 kilograma u Budvi je savladala rusku predstavnicu Julijanu Savro.

"Bilo je jako dobro, prezadovoljna sam rezultatom na ovom Evropskom prvenstvu. Imala sam tri jako dobra meča, sva tri sam dobila jednoglasnom odlukom sudija. Takođe mi je pripao pehar za najbolju bokserku turnira", istakla je Ćirković, a preneo Tanjug.

Njen trener Mirko Ždralo rekao je da je Sara dominirala i osim titule zasluženo osvojila pehar za najbolju bokserku Evropskog prvenstva.

"Ponosan sam i srećan pre svega što Sara ostvaruje kontinuitet velikih rezultata i što nam svima pokazuje da će ostvariti seniorske rezultate na evropskom, svetskom i olimpijskom nivou. Zahvalan sam Bokserskom savezu Srbije i predsedniku saveza Nenadu Borovčaninu, koji pružaju mogućnosti da budemo spremni za ovaj nivo takmičenja i ostvarimo velike rezultate", istakao je Ždralo.