Vesti iz borilačkih veština

Reprezentativci Srbije u boksu osvojili četiri zlata i bronzu na prvenstvu Balkana

komentari (0)

Izvor: Tanjug

04.10.2023 16:00
Reprezentativci Srbije u boksu osvojili četiri zlata i bronzu na prvenstvu Balkana MN Press

Reprezentativci Srbije u boksu osvojili su četiri zlatne medalje i jednu bronzu na Balkanskom prvenstvu za muškarce i žene, koje je održano u bugarskoj Albeni, saopštio je danas BSS.

Srbija je na kraju u ukupnom plasmanu osvojila treće mesto iza domaćina Bugarske i Ukrajine, kojoj je EUBC ove godine dozvolio da se takmiči na Balkanskom prvenstvu. Selekcija Srbije je u Bugarskoj nastupila sa sedam boksera.

Srpski reprezentativac Jovan Nikolić osvojio je zlatnu medalju u kategoriji do 75 kg pobedom nad Bugarinom Vilijamom Čolovim, a polufinalu je eliminisao Ukrajinca Pavla Iljušu. Zlatne medalje pripale su i Mileni Matović, Nini Radovanović i Anđeli Branković. Matovićeva je u finalu u kategoriji do 66 kg savladala Grkinju Mavrometi Paraskevi, pošto je prethodno pobedila Ukrajinku Nataliju Merinovu.

Nina Radović je u kategoriji do 50 kg u finalu savladala Vanelinu Poptolevu iz Bugarske, dok je Anđela Branković (do 57 kg) u finalu pobedila Rumunku Nikoletu Banciu.

Bronzanu medalju osvojio je Stefan Camović u kategoriji do 60 kg pobedom na Ukrajincem Maksimom Ziharovim 4:1. On je polufinalu poražen od Rumuna Julijana Barneskua.

"Boksovao sam punim srcem, sa visokim stepenom samopouzdanja i sa dubokim uverenjem da ću Srbiji doneti zlato sa Balkanskog šampionata. Srećan sam i ponosan, ispunio sam jedan od ciljeva, nakon osvajanja Beogradskog pobednika, sada sam uzeo i Balkansko zlato, sledeći cilj kome ću sav da se predam i radim na njemu je osvajanje medalje na šampionatu Evrope u Beogradu 2024", istakao je srpski bokser Jovan Nikolić.