Vesti iz košarke

Sve je spremno za spektakl: Beogradska Arena sijaće u punom sjajnu krajem aprila, a evo i zašto

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.04.2024 18:27
Direktor FIBA Lige šampiona Patrik Komninos Guliver/MarkoxMetlas
Direktor FIBA Lige šampiona Patrik Komninos

Finalni turnir FIBA Lige šampiona koji se održava od 26. do 28. aprila u beogradskoj Areni, pored uzbudljivih utakmica, doneće nam nešto novo i jedinstveno u svetu košarke. A, to je LED teren, na kome će se igrati "fajnal-for", umesto klasičnog parketa i nema sumnje da će pored samih košarkaša, uživati i svi navijači sa lica mesta i kraj malih ekrana.

Ovakva podloga pažljvo je testirana proteklih pet godina i prvi put je upotrebljena prošlog juna u Madridu na Svetskog prvenstvu za žene do 19 godina i pokazala se kao pravi hit!

Tim povodom, odlučeno je i da se isproba na predstojećem "fajnal-foru" FIBA Lige šampiona u Beogadu, gde će se za titulu trećeg po jačini evropskog takmičenja boriti Mursija, Unikaha, Tenerife i Peristeri.

"Ovaj LED teren je testiran u prethodnih pet godina i prvi put je upotrebljen prošlog juna u Madridu na Svetskom prvenstvu za žene do 19 godina i iskustvo je bilo pozitivno. Da ne ulazim u tehničke detalje, ali sve mere koje su urađene, sve je dokazalo da je ovo bolje. Balans je savršen na svim delovima terena, elastičnost postoji. Za nas je najbitnije da je bezbedno za igrače. Svi testovi su to pokazali. Na tom terenu igrao je i Bajern u Bundesligi i to je odlično prošlo, zato je korišćen i na NBA Ol staru u Indijanapolisu i oni su pozitivno reagovali. Taj isti teren je ovde u Beogradu i biće korićen za fajnal-for", rekao je danas na konferenciji za medije direktor FIBA Lige šampiona Patrik Komninos.
 

 

 

Pored prvog čoveka takmičenja, u VIP salonu beogradske Arene govorili su i generalni sekretar košarkaškog Saveza Srbije Zlatko Bolić, kao i ambasador FIBA Lige šampiona Željko Rebrača.

"Želim sve da pozdravim i da poželim svima dobrodošlicu u Beograd. Hvala i državi koja je prepoznala da ovaj događaj bude u Beogradu i da gledamo jedno ovakvo takmičenje. Što se same organizacije tiče, zahvalio bih se Komninosu, Lekiću i Rebrači. Imaćemo privilegiju da će se mečevi igrati na LED ekranu, da se tako izrazim. Pozvao bih sve ljude iz Srbije da dođu, da vide kako izgleda budućnost igranja na takvom terenu. Drago mi je i ponosan sam što sam deo KSS i što imamo visoke ocene za organizaciju međunarodnih takmičenja. KSS prvi put organizuje klupsko evropsko takmičenje i poznavajući kapacitete Saveza, nemam sumnju u dobru organizaciju", rekao je Zlatko Bolić.
 

MN Press

 

Željko Rebrača istakao da je ponosan što se ovakav događaj odigrava u Beogradu.

"Ponosan sam što mogu da budem ambasador ovog takmičenja i što će se igrati u Beogradu, gradu košarke, u prelepoj Areni koja je poznata u svetu. Ovo je poseban momenat za svakog igrača, sigurno će uživati u tome. Svako od njih ima mogućnost da ispiše istoriju, da promeni neki tok svoje karijere. Inovacije su poznate u svetu, mi smo igrali na nekim drugim terenima, normalno je da postoje noviteti u košarci. Mene baš zanima kako će sve to da izgleda i želim da pozovem sve da dođu i da uživaju. Smatram da će svi da uživaju, ovo su neka nova vremena, puna inovacija, voleo bih da vidim kako će to košarka da iznese i donese", rekao je bivši košarkaš.

Podsetimo, sve utakmice završnog turnira FIBA Lige šampiona možete gledati na kanalima TV Arene sport.