NBA

Batum i Embid vodili Filadelfiju do plej-ofa: Jović bez naročite minutaže u porazu Majamija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.04.2024 08:30
duel pod obručem u meču u kom je Filadelfija savladala Majami Tanjug/AP Photo/Chris Szagola
duel pod obručem u meču u kom je Filadelfija savladala Majami

Košarkaši Filadelfije kvalifikovali su se za plej-of Istočne konferencije, dok njihova "žrtva" Majami (105:104) ima priliku da kroz duel sa Čikagom produži svoju NBA sezonu, a Nikola Jović u međuvremenu ubedi trenera Erika Spolstru da ga za očigledan uspon forme nagradi većom minutažom od dobijene u noći izmežu ove srede i četvrtka. 

Srpski reprezentativac bio je samo 14 minuta i 10 sekundi na parketu, iako je počeo utakmicu počeo kao starter, a konačni učinak mu je pet poena i isto toliko skokova, uz šut 2/2 iz igre, 1/1 za tri, jednu izgubljenu loptu i indeks -10, zbog čega su navijači Hita putem društvenih mreže masovno apelovali da struku da dobije jači status od trenutnog. 

 

 

Što se meča tiče, Filadelfija je bila neubedljiva u prve dve četvrtine, gubila i sa 14 poena, a onda su stvar u svoje ruke uzeli Nikolas batum i Džoel Embid. Iskusni Francuz pružio je sa 20 poena i pet skokova krčio i prokrčio put do Njujork Niksa.

Nekadašnji igrač Portlanda, Šarlota i Klipersa trojkama je držao u životu svoj tim i praktično očuvao nadu u preokret i kada je minus Seventisiksersa bio dvocifren. Uz vrlo dobro šutersko veče, Batum je ulogu junaka poneo i zbog odličnog učinka u odbrani, sa sve efektnom blokadom šuta Tajlera Hiroa za tri poena 26 sekundi pre kraja.

Kamerunac Embid mu je bio snažna podrška, sa 23 poena i 15 skokova u duelu u kom je Majami rivalu na poluvremenu dozvolio samo 39 poena, stalno ga pritiskajući agresivnom odbranom i terajući na greške u realizaciji. U trećem nastavku uloge su se zamenile, a nijedna Spolstrina taktička i kadrovska intervencija nije urodila plodom. 

 

 

Jeste poraz tesan, ali to ne može da ublaži činjenicu da je Majami treći put zaredom pognute glave završio susret sa Filadelfijom. Dobra stvar je što ima još jednu šansu da "ispegla" stvar. Za to će mu biti potrebna još jedna dobra partija Tajlera Hiroa koji je jutros po srednjeevropskom vremenu brojao do 25, istina uz bolje procente za šut za tri poena.

Dobro bi bilo i da se u međuvremenu oporavi Džimi Batler, koji je ostao 40 minuta na parketu i ubacio 19 poena, uz četiri skoka i pet asistencija, ali je posle susreta saopšteno da ima povredu kolena i da je neizvestan za duel sa Čikagom