NBA

NBA kaznila Nika Nursa i Kelija Ubrea: Po 50 hiljada dolara za vređanje sudija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.03.2024 23:20
Nik Nurs i Keli Ubre u sukobu sa sudijama nakon utakmice Seventisikersa i Klipersa Tanjug/AP Photo/Matt Slocum
Nik Nurs i Keli Ubre u sukobu sa sudijama nakon utakmice Seventisikersa i Klipersa

Trener Filadelfija Seventisikersa, Nik Nurs i košarkaš Keli Ubre, kažnjeni su nakon što su verbalno napali sudije po završetku meča sa Los Anđeles Klipersima.

Problem je nastao kada arbitri nisu svirali faul nad Ubreom u poslednjem napadu na utakmici, gde su Siksersi imali šansu da stignu do trijumfa. Nurs je uleteo na teren kako bi se obračunao sa sudijama, a Ubre je želeo isto da uradi. Obojica su zadržani od strane pomoćnih trenera tima iz Filadelfije, a NBA liga je danas odredila kaznu.

Seventisiksersi se trenutno bore za mesto u plej-ofu bez Džoela Embida koji je odsutan zbog povrede kolena. Poraz od Klipersa ih je spustio na osmo mesto Istočne konferencije sa 39 pobeda i 34 poraza. Nursovim izabranicima je ostalo svega sedam mečeva u regularnoj sezoni kako bi izbegli plej-in i obezbedili direktan plasman u plej-of.

Srećom po ekipu iz Filadelfije, očekuje se da Embid bude na terenu pre kraja regularno dela. Nema sumnje da će aktuelni MVP znatno pomoći franšizi iz Pensilvanije, makar i na nekoliko utakmica.