Evroliga

Pariz prejak za Božićeve "lavove": Francuski klub je prvi finalista Evrokupa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.03.2024 22:41
Košarkaš Pariza, Nadir Hifi na utakmici protiv London Lajonsa Guliver/Federico Pestellini Panoramic
Košarkaš Pariza, Nadir Hifi na utakmici protiv London Lajonsa

Košarkaši Pariza su savladali London Lajonse 93:85 (21:19, 18:26, 27:19, 27:11) i tako se plasirali u finale Evrokupa. Izabranici Petra Božića nisu uspeli da izbore majstoricu nakon poraza u prvom meču pre tri dana.

Francuska ekipa je nešto bolje otvorila meč i vodila tokom čitave prve četvrtine. Londonski klub je odigrao odličnu drugu deonicu i preokretom stigne do vođstva koje je održao do poluvremena i na pauzu otišao sa +6.

Ipak, usedio je dobar treći period Parižana gde su ubacili 27 poena i primili tek 19, te su u odlučujućih 10 minuta ušli sa dva poena prednosti. Gosti su sjajno započeli četvrtu deonicu serijom 7:0, a na dva tri minuta do kraja utakmice su se odvojili na prvu dvocifreno vođstvo. To je ujedno bila i prevelika razlika, koju ekipa Petra Božića nije uspela da nadoknadi.

Najefikasniji u pobedničkom timu je bio Ti Džej Šorts sa 21 poenom, a pratili su ga Nadir Hifi i Sebastijan Erera sa po 13 poena. U londonskom klubu se istakao Met Morgan sa 25 poena, a jedini dvocifren uz njega bio je Džordan Tejlor sa 17.