UEFA Liga šampiona

Tuhel pred Arsenal: Iskustvo je na našoj strani, ali treba nam savršen meč

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.04.2024 20:16
Tomas Tuhel, trener Bajerna Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader
Tomas Tuhel, trener Bajerna

Bajern je prvi put posle 11 godina izgubio titulu prvaka Nemačke. Čestitali su "farmaceutima" iz Leverkuzena na zasluženom slavlju pet kola pre kraja Bundeslige i okrenuli se najvažnijem meču u sred aprila - revanšu protiv Arsenala u četvrtfinalu UEFA Lige šampiona.

Tih 2:2 sa "Emirata", uz određenu gorčinu zbog nekih sudijskih odluka, Bavarci su željni da pretoče u polufinale gde bi ih očekivao pobednik duela između Mančester sitija i Real Madrida.

"Moramo da damo sve od sebe. Moramo da imamo strast i taktičku disciplinu kao u prvoj utakmici. Zaista žarko želimo pobedu i zato je ekstremno važno da navijači to prepoznaju i da nas 'guraju' kroz meč 90 minuta. Moraćemo da odigramo ekstra kvalitetno da bismo dobili ovakav Arsenal", istakao je trener Tomas Tuhel.

Iskustvo je na strani Bajerna, ali...

"To iskustvo je samo mala početna prednost u ovakvom takmičenju. Ali, da bi se ono pretvorilo u odlučujući segment moramo da prikažemo top performancu. Imamo veliku šansu da se plasiramo u polufinale UEFA Lige šampiona, ali za to nam je potreban perfektan, ma savršen meč. Spremni smo da stavimo sve na teren za uspeh", uveravao je odlazeći trener Bavaraca.

 

 

Hari Kejn trese nemilice mreže i u Bajernu, 39 na 39 mečeva. Pogodio je sa bele tačke na "Emiratima", nada se da će uz pomoć navijača njegov tim prebroditi Arsenal.

"Imamo veliku priliku da uz pomoć navijača ostavimo sezonu 'živom'. Imamo mnogo iskusniji tim, igrače koji su igrali ovako velike mečeve i znaju kako se osvajaju trofeji. Uz izuzetnu atmosferu, koju znaju da naprave naši navijači, verujem da možemo da prođemo dalje. Naučili smo određene lekcije iz prvog meča. Branili smo se odlično, Arsenal nam nije stvorio mnogo prilika i nadam se da ćemo sutra bolje kontrolisati meč, što radimo na svom terenu, i proći među četiri najbolje ekipe u Ligi šampiona. Bićemo i oprezni, ali kao tim možemo mnogo. Ako smo mogli do dobrog rezultata u Londonu, možemo i u Minhenu", jasan je Kejn.