UEFA Liga konferencije

(VIDEO) Olimpijakos poslednji putnik u polufinale Lige konferencije, Tadić i drugovi pali sa penala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.04.2024 23:31
Fudbaleri Fenerbahčea i Olimpijakosa Tanjug/AP PhotoAP Photo/Thanassis Stavrakis
Fudbaleri Fenerbahčea i Olimpijakosa

Bez drame, produžetka i penala nije moglo ni u Istanbulu, gde su se sastali Fenerbahče i Olimpijakos. Iako je početak slutio na lak posao Dušana Tadića i saigrača, poslednji putnik u polufinale Lige konferencije odlučen je tek posle penal serije. A, srećniji tim bio je Olimpijakos.

Fenerbahče je loše izvodio penale, a pored srpskog reprezentativca, sa bele tačke nisu bili sigurni Under i Bonući, sa druge strane blistao je golman Colakis, mada je i Livaković uspeo da odbrani dva penala.

Već u 12. minutu domaći su anulirali prednost Olimpijakosa iz Atine. Bio je to mat u tri poteza. Tadić- Šimanski - Kavedži za izjednačenje u ukupnom skoru na 3:3. I tu je bio kraj bilo kakvih dešavanja do kraja prvog poluvremena.

 

 

U nastavku utakmice ista meta, isto odstojanje. Pritiskao je Fener, nešto više iz kontre su pokušavali da urade fudbaleri Olimpijakosa, ali bez pravih šansi.

Kako je utakmica odmicala, na terenu se sve više "kuvalo". Masuras je imao priliku u 81. minutu, odličnu kontru je istrčao vezista Olimpijakosa, ali je Livaković još bolje reagovao. Samo minut kasnije poništen je gol Batšuaiju za 2:0, zbog ofsajda. 

Trudili su se domaći, ali i posle pet minuta nadoknade pobednika nije bilo u regularnom delu. Baš kao i u Francuskoj, gde su se sastali Lil i Aston Vila u produžetak su morali Fenerbahče i Olimpijakos. 

Ništa se nije promenilo ni u nastavku utakmice, tačnije, više prilika u prvom produžetku imao je Olimpijakos, ali je Livaković u nekoliko navrata dobro reagovao. Imao je i Dušan Tadić priliku, ipak do promene rezultata u u 113. minutu nije došlo.

Kako je meč odmicao,  sve je slutilo na penal seriju, pa su obe ekipe igrale oprezno. Ipak, Entoi je napravio oštar faul u 120. minutu, pa je morao van terena, tako da je Olimpijakos manje od jednog minuta bio sa igračem manje na terenu.

U penal seriji za Fenerbahče su pogađali: Batšuaiji i Điku. Colakis je odbranio šut prvo Dušanu Tadiću, potom i Underu i Bonućiju.   

Za Olimpijakos su pogađali: Ejub El Kabi, Orta i Masuras, dok je Livaković odbranio šut Jusufu El Arabiju i Rodineiu. Mogao je pomenuti igrač da odvede ekipu iz Atine u polufinale, ali je hrvatski golman uz pomoć prečke odbranio. 

Poslednji je šutirao legendarni Bonući za Fenerbahče i nije uspeo da pogodi. 

Liga konferencije, revanš mečevi četvrtfinala  

(0:0) Fiorentina - Viktorija Plzenj  2:0 (0:0) 
/Gonzales 90+2, Biragi 108/

(1:2) Lil - Aston Vila  2:1 (1:0) - 3:4 penalima 
/Jazidž 13, Andre 68 - Keš 88/

(2:3) Fenerbahče - Olimpijakos 1:0 (1:0) - penalima  2:3
/Kavedži 12/

(0:1) PAOK - Briž 0:2 (0:2)
/Đutgla 33,45/

 

Cup tree provided by Sofascore