Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Video
Košarka
11.06.2022. • 15:20

KVENTIN RIČARDSON EKSKLUZIVNO ZA TV ARENA SPORT: Odrastanje u Čikagu dalo posebnu čvrstinu NBA igračima

QUENTIN RICHARDSON: Arena Sport's interview with the former NBA player / 06.10.2022.
Bivši NBA košarkaš razgovarao je sa novinarom TV Arena Sport

Nekadašnji NBA igrač Kventin Ričardson dao je eksluzivni intervju za TV Arena Sport, gde je govorio o svojoj 13 godina dugoj karijeri u najjačoj košarkaškoj ligi sveta, a prisetio se odrastanja u Čikagu, gde je nastupao i za univerzitet De Pol.

Popularni "Ku Rič" draftovan je 2000. godine kao 18. pik od strane Los Anđeles Klipersa. Nakon četvorogodišnjeg mandata u "gradu Anđela", plejmejker je nosio dresove Finiksa, Njujorka, Majamija, da bi se 2013. vratio u Nikse, gde je završio igračku karijeru. 

Ričardson se za početak prisetio šta je to što odvaja igrače koji su prve košarkaške korake napravili u Čikagu, za razliku od ostalih NBA igrača, koji su odrasli u drugim krajevima SAD.

"To kakvi smo mi, način na koji smo odrasli. Čini mi se da momci koji prežive odrastanje u Čikagu imaju čvrstinu u krvi, kakvu ne možete da nađete na drugim mestima. Što se same igre tiče, mislim da smo jedan od gradova koji ima sve. Momke koji umeju da šutiraju, da se postave za skok šut, koji umeju visoko da skaču... Umemo da igramo sa stilom. Mi smo na Srednjem zapadu, tako da smo pokupili po malo sa svih strana.", rekao je Ričardson.

Osvrnuo se da li je bilo teško doći na veliku scenu NBA lige.

"Ne želim da kažem da je bilo lako. Delovi su bili teški, ali za mene je to bila samo košarka. Samo to sam radio celog života. Kada sam došao u srednju školu i do određenog nivoa, NBA se podrazumevao. Kada ste na kampovima, kada vas prate NBA skauti, više nije pitanje da li će se desitim neko kada."

Nekadašnji košarkaš otkrio je koja je bila njegova prelomna tačka u karijeri.

"Kada je Dejvis te večeri prozvao moje ime na draftu. To je bilo to za mene, znao sam čim sam ušao neće me se rešiti za manje od 10 godina, ostajem tu. Nisam se plašio posla, bio sam spreman da vredno radim. Verovao sam dasam talentovan, ali da ću sve što mi nedostaje, nadoknaditi radom i radnim navikama."

 

 

Poslednje vesti

Poslednji klipovi