Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Stevanović
Vaterpolo
18.10.2022. • 19:25

ZVANIČNO: Stevanović novi selektor vaterpolo reprezentacije Srbije

Stevanović
(MN PRESS)
Stevanović je sa savezom dogovorio saradnju, za sada , zaključno sa Olimpijskim igrama u Parizu 2024.

Za novog selektora vaterpolo reprezentacije Srbije imenovan je Uroš Stevanović, aktuelni trener Radničkog.

Upravni odbor Vaterpolo saveza Srbije je prihvatio predlog Stručnog saveta i na večerašnjoj sednici u Beogradu imenovao Stevanovića za selektora, čiju će funkciju obavljati do 2024. godine, uključujući Olimpijske igre u Parizu.

Da podsetimo, on će na ovoj poziciji zameniti Dejana Savića, koji je podneo ostavku prvog oktobra ove godine. Stevanović će biti treći selektor srpske reprezentacije posle Dejana Udovičića (2006-2012) i Dejana Savića (2012-2022).

U reprezentaciji je 2007. bio selektor ženske seniorske i juniorske reprezentacije. Od 2014. do 2018. bio je saradnik Dejana Savića i u tom periodu je Srbija osvojila zlato na Olimpijskim igrama i Svetskom prvenstvu (uz jednu bronzu), tri titule prvaka Evrope, jedan naslov u Svetskom kupu i četiri Svetske lige.

Radio je i u stručnom štabu Kazahstana sa kojim je osvojio zlato na prvenstvu Azije i deveto mesto na OI u Londonu. Izuzetne je rezultate ostvario sa mlađim reprezentativnim kategorijama. Na četiri takmičenja je od 2019. osvojio dve zlatne i dve srebrne medalje.

 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci