Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 02:15
UCL Arhiva
arenasport2
Na programu od 01:00
Lille - Reims
arenasport3
Na programu od 01:30
Spartak - Proleter
arenasport4
Na programu od 01:30
Poljska - Rusija
arenasport5
Na programu od 01:30
The House Of Steinbrenner
arenasport1x2
Na programu od 23:00
Otvori pretragu
Zlatna juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije
Vaterpolo
06.09.2021. • 11:13

VATERPOLO U ZNAKU SRBIJE: Radulović najbolji igrač, a Mišović - golman

Zlatna juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije
TV Arenasport/Printscreen
Pored ekipe titule prvaka sveta, juniorska vaterpolo selekcija dobila i individualna priznanja

juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije jučerašnjom pobedom nad Italijom 10:8 na SP u Pragu osvojila je titulu prvaka sveta i samo potvrdila da u ovom sportu nema razloga za brigu jer fabrika asova ne prestaje sa radom. Do trećeg naslova najboljeg na planeti, posle 2011. i 2015. godine, izabranici selektora Uroša Stevanovića stigli su odličnom igrom, sa samo remijem protiv Španije i svim ostalim pobedama. U nokaut fazi padali su redom Brazil, Hrvatska, Mađarska i na kraju "azuri". 

Srbija se nije iz Praga vratila samo sa najznačajnijim peharom, već je ponela i dva individualna priznanja: najbolji igrač Svetskog prvenstva je Marko Radulović dok je Vladimir Mišović najbolji golman. Radulović je već perjanica Radničkog iz Kragujevca, dok je Mišović čuvar mreže Crvene zvezde.

Marko Radulović i Vladimir Mišović
Foto: TV Arenasport/printscren

Posle seniora koji su klasu potvrduili zlatnom medaljom na Olimpijskim igrama, juniori su im dali jednu veliku satisfakciju jer su najavili da njihovo vreme uskoro dolazi. Nema zime za srpski vaterpolo nacionalni tim. A, ni klupski, jer će liga ove sezone biti još jača, a ne treba smetnuti s uma da je Radnički iz Kragujevca prošle sezone iznenadio i osvojio Regionalnu ligu.

Zlatni delfini danas stižu u Beograd, a budućnost srpskog vaterpola čine: golmani Vladimir Mišović (C. zvezda) i Jovan Tanasijević (Radnički), igrači Stefan Branković (Radnički), Nemanja Stanojević (Radnički), Luka Pljevančić (Radnički), Stefan Gak (Partizan), Petar Mitrović (Novi Beograd), Marko Radulović (Radnički), Vuk Milojević (C. zvezda), Vasilije Martinović (Novi Beograd), Bogdan Gavrilović (Radnički), Petar Jakšić (Partizan),  Marko Radović (C. zvezda) i Nikola Bućan (Partizan). 

Selektor Uroš Stevanović odlično je vodio tim, kao uostalom i svoj klub Radnički iz Kragujevca. U stručnom štabu su bili još treneri Kozomara i Bilić, dr Marijanović i tim menađžer Korolija.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci