Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 23:00
Denver - Toronto
arenasport2
Na programu od 23:30
Levante - Rennes
arenasport3
Na programu od 23:30
Vojvodina - Partizan
arenasport4
Na programu od 23:30
Homage
arenasport5
Na programu od 22:30
There's No Place Like Home
Otvori pretragu
Vaterpolo
20.03.2020. • 11:00

Vaterpolo savez se uključio u borbu protiv korone - na jedini mogući način

MN Press
VSS poziva na solidarnost i disciplinu, uz podršku merama borbe

Vaterpolo savez Srbije uključio se u borbu protiv pandemije virusa korona na jedini način na koji može: pozivom na solidarnost i punom podrškom merama borbe protiv zaraze.

VSS je izdao saopštenje sa motom "Budimo kao jedan".

"Vaterpolo savez Srbije, na čelu sa predsednikom Viktorom Jelenićem daje punu podršku merama Vlade Srbije i predsedniku Vučiću na preduzetim merama da bi se pobedio opasan i težak protivnik kakav je korona virus", navodi se u saopštenju.

A potom se ističe ono što pričaju i drugi sportski radnici: nije sada bitan sport.

"U ovim danima sport je u drugom planu. Sada vodimo veliku borbu za očuvanje zdravlja, života ljudi, u toku je borba da se maksimalnom disciplinom i velikim zajedništvom odupremo virusu koji napao čitav svet. Neće biti lako, ali izbora nemamo. Slično kao kada igramo utakmice u kojima se trudimo da pobedimo i osvojimo medalju. To je sport", piše u saopštenju.

Ali, kako se navodi, ovo je sada "nešto mnogo važnije".

"Ovo je borba za zdravlje, za budućnost svih nas, zato je pobeda imperativ. Od nje ne zavise samo sportske karijere, plasmani, rezultati od nje zavisi budući normalan život svih nas. Sigurni smo da će svoj doprinos u toj borbi dati svi naši članovi, igrači, treneri, sudije, sportski radnici...Dovoljno će biti da prate instrukcije Vlade Srbije, da poštuju sve mere, da pomognu tamo gde je potrebno da tako još jednom pokažu odanost svojoj zemlji", piše u saopštenju.

Za kraj je ostavljena poruka: "A kada ovo prođe vratićemo se bazenima, treningu, igri, normalnom životu. Da to bude što pre - budimo svi kao jedan".

Poslednje vesti

Poslednji video snimci