Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 23:00
Pregled
arenasport2
Na programu od 23:00
Pregled kola
arenasport3
Na programu od 23:00
Barca - Aalborg
arenasport4
Na programu od 23:00
Epizoda 65
arenasport5
Na programu od 23:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Vaterpolo
21.07.2020. • 14:59

Šta je, bre, ovo? Koronapolo?

foto wpdworld.com screenshot
Možda ćemo ubuduće gledati malo drugačiji vaterpolo

Njihova oprema uvek su bile samo gaće i kapica, ali nije isključeno da će vaterpolisti u budućnosti nositi i masku u bazenu.

Naime, u Italiji su zbog zaštite od korona virusa pribegli novotariji i isrobali igranje vaterpola sa specijalno dizajniranom zaštitom na licu.

Alesio Pjađo, bivši igrač koji je već patentirao nekoliko inovacija oko bazena, osmislio je specijalne kapice sa maskom, koje za cilj imaju da zaštite igrače, budući da su u bazenu uvek u bliskom kontaktu.

Njegov eksperiment testiraju njegovi bivši saigrači iz Ćivitavekije, a ceo patent izumeo je u saradnji sa doktorom Đampjerom Baldijem.

"Kapica na kojoj je sa tri dugmeta prikačena maska u velikoj meri sprečava širenje kapljica. Trenutno poboljšavamo curenje vode preko maske i proučavamo efekte disanja", rekao je Pjađo za italijanski portal "wpdworld.com".

On je rekao da je mana novog izuma što igrači možda imaju sužen vidik i ne čuju sebe dobro kada razgovaraju, ali postoji i prednost, a to je da sudija neće čuti ako prigovore nešto u bazenu.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci