Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 00:15
RB Bragantino - Libertad
arenasport2
Na programu od 23:00
Monaco - Saint Etienne
arenasport3
Na programu od 23:30
Napredak - Čukarički
arenasport4
Na programu od 23:00
Fiorentina - Inter
arenasport5
Na programu od 00:00
Down the Barrel
arenasport1x2
Na programu od 23:00
Otvori pretragu
Vaterpolo reprezentacija Srbije U21
Vaterpolo
05.09.2021. • 19:42

SRBIJO, NEMA BRIGE: Stigla je nova zlatna generacija vaterpolista

Vaterpolo reprezentacija Srbije U21
Arena Sport 1/ Printscreen
Mladi vaterpolisti svetskom krunom samo najavili izlazak na seniorsku scenu

Srbija je zemlja najboljeg vaterpola. Zlatna generacija delifina" potvrdila je primat na Olimpijakim igrama u Tokiju osvajanjem zlatne medalje, ali svi koji su bili zabrinuti ko će i da li će moći da ih zameni Filipa Filipovića i družinu mogu da odahnu.

Jednostavno, Srbija ima odličnu školu, ceo sistem funkcioniše dobro jer je struktura postavljana kako treba i rezultati ne izostaju. Mladi vaterpolisti koji kucaju na vrata i A tima, a već stiču iskustva u seniorskim klubovima gde nastupaju, pokazali su na SP u Pragu zaista i kvalitet i karakter.

U grupi A su odigrali 6:6 sa Španijom, a zatim počeli da čiste rivale: Češku 28:0, SAD 14:9, Slovačku 15:0. U osmini finala pobeđen je Brazil 15:5, u četvrtfinalu Hrvatska 12:10, Mađarska je pala u polufinalu 10:7, a onda je i Italija priznala poraz 10:8. Impresivno, potpuno zasluženo.

Uroš Stevanović, selektor vaterpolo reprezentacije
Foto: (MN Press)

Zlatni delfini postali su: golmani Vladimir Mišović (C. zvezda) i Jovan Tanasijević (Radnički), igrači Stefan Branković (Radnički), Nemanja Stanojević (Radnički), Luka Pljevančić (Radnički), Stefan Gak (Partizan), Petar Mitrović (Novi Beograd), Marko Radulović (Radnički), Vuk Milojević (C. zvezda), Vasilije Martinović (Novi Beograd), Bogdan Gavrilović (Radnički), Petar Jakšić (Partizan),  Marko Radović (C. zvezda) i Nikola Bućan (Partizan). Selektor Uroš Stevanović odlično je vodio tim, kao uostalom i svoj klub Radnički iz Kragujevca.

Srbija se kao samostalna država treći put popela na krov sveta. Posle Volosa 2011. i Almatija 2015. godine srpski "delfini" našli su se na krovu sveta i danas u Pragu. Pre dve godine u Kuvajtu bili smo vicešampioni, a pre četiri u Beogradu treći. 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci