Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 07:00
Wolfsburg - Lille
arenasport2
Na programu od 08:00
Galatasaray - PAOK
arenasport3
Na programu od 08:00
Hrvatska - Argentina
arenasport4
Na programu od 08:00
Venezia - Verona
arenasport5
Na programu od 07:30
Bad Boys
arenasport1x2
Na programu od 06:00
arenasport6
Na programu od 08:00
Lille - Salzburg
arenasport7
Na programu od 08:00
Dinamo - Genk
arenasport8
Na programu od 08:00
Denver - Philadelphia
arenapremium1
Na programu od 08:00
Juventus - Malmo
arenapremium2
Na programu od 08:00
Charlotte - Philadelphia
arenapremium3
Na programu od 07:30
Man. United - Young Boys
Otvori pretragu
Potpisivanje ugovora
Vaterpolo
12.11.2021. • 09:19

REGIONALNA VATERPOLO LIGA NA ARENI: Naša porodica je sve veća

Potpisivanje ugovora
Arena sport
Ugovor o saradnji potpisali su generalni direktor "Arena Channels Group" Nebojša Žugić i predstavnik Jadranske lige Milivoj Bebić

Generalni direktor "Arena Channels Group" Nebojša Žugić izjavio je da mu je drago kada neko novo takmičenje dođe na Arenu i time postane deo "naše sve veće i veće porodice".

"Posebno mi je drago jer je popularnost vaterpola u ovom regionu ogromna. Vaterpolo je doneo ukupno 71 medalju sa svih svetskih takmičenja, od čega 34 zlatne. Vaterpolisti su prepoznati kao oni koji donose radost. Posle ABA lige, koja je opravdala svoje postojanje velikim interesovanjem i sjajnim utakmicama, nedavno smo pokrenuli i regionalnu ligu u boksu, čija gledanost iz kola u kolo raste. Kvalitet boksa na ovim prostorima se vraća. Vrhunac toga smo videli na nedavno završenom Svetskom prvenstvu, i prvu medalju za Srbiju posle 26 godina", rekao je Nebojša Žugić nakon potpisivanja ugovora.

"Pokretanjem regionalnih takmičenja, mnogo se dobija na popularnosti. Izuzetno sam zadovoljan zbog toga što i vaterpolo dolazi na Arenu, što će liga dobiti podršku kakvu zaslužuje. To će samo dodatno motivisati igrače da postižu još bolje rezultate, odnosno decu, da se okrenu sportu, što i jeste naš cilj i što je veoma bitno za njihovu budućnost", istakao je Žugić.

Nebojša Žugić
Foto: Arena sport

Direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić čestitao je na ugovoru.

"Strategija Telekoma i Arene jeste da se ulaže što više u domaći i regionalni sport, da se što više vidi na našim kanalima. Drago mi je zbog toga što će i ova liga biti na Areni pošto Arena zna kako da na najkvalitetniji način to prikaže korisnicima", naveo je Lučić.

Milivoj Bebić ispred Jadranske lige izrazio je zadovoljstvo zbog potpisivanja ugovora.

"Ovo je nastavak odlične saradnje. Na najbolji mogući način smo promovisali vaterpolo u našem regionu. Mislim da će tako biti i u budućnosti i da ćemo raditi na najbolji mogući način".

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić zahvalio je našoj kompaniji.

"Imaćemo veoma jaku regionalnu ligu, jaču nego ikad. Nadam se da će ova saradnja da se produži i dalje i da će to biti izvrsna stvar za sport. Kao što je Nebojša rekao, najvažnija stvar je da deca počnu da dolaze na bazene i gledaju svoje idole", rekao je Jelenić.

Detalj sa potpisivanja ugovora
Foto: Arena sport

U novom formatu regionalne lige učestvovaće 25 klubova, iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Slovenije, podeljenih u dva ranga takmičenja.

U Premijer ligi, odnosno višem rangu takmičenja, učestvovaće 13 klubova, po pet iz Srbije i Hrvatske i tri iz Crne Gore. To su: Radnički, Crvena zvezda, Šabac, Novi Beograd, Jug, HAVK Mladost, Jadran Split, Mornar, Solaris, Primorac, Budva i Jadran Herceg Novi.

U Regionalnoj A1 ligi učestvovaće 12 klubova, po pet iz Srbije i Hrvatske i po jedan iz Crne Gore i Slovenije: To su: Nais, Valis, Vojvodina, Zemun, Proleter, Kataro, Triglav, Primorje, Medveščak, Zadar, KVK Korčula i OVK POŠK.

Takmičenje će se igrati po ligaškom sistemu, svako sa svakim dva puta, a turniri će biti održati u novembru, januaru i februaru. Prvi turnir biće odigran od 24. do 27. novembra, drugi od 20. do 22. januara, a treći od 17. do 19. februara.

Beograd će organizovati prvi turnir A grupe u kojoj su Jug Adriatic osiguranje, Mladost, Budva, Šabac, Jadran i domaćin Novi Beograd.

Split će biti domaćin B grupe koju čine – Jadran Split, Solaris, Mornar BS, Primorac Kotor, Radnički Kragujevac i Crvena zvezda.

Kada je reč o A1 ligi, prvi turniri su od 18. do 21. novembra, a biće odigrani u Rijeci i Novom Sadu.

Rijeka je domaćin grupe A u kojoj su Primorje EB, Medveščak, KPK Korčula, Cattaro iz Kotora, Nais Niš i Valjevo, dok će Novi Sad ugostiti timove B grupe u kojoj su Vojvodina, POŠK, Zadar 1952, Triglav iz Kranja, Zemun i Proleter iz Zrenjanina.

REGIONALNA VATERPOLO LIGA NA TV ARENA SPORT: Naša porodica je sve veća

Poslednje vesti

Poslednji video snimci