Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Vaterpolo
Vaterpolo
29.12.2022. • 10:21

PORAZ VATERPOLISTA OD SAD: "Orlovi" imali snage za jedno poluvreme

Vaterpolo
(MN Press)
Domaćin slavio 16:12

Vaterpolo reprezentacija Srbije poražena je rano jutros od selekcije SAD rezultatom 16:12 (2:3, 3:3, 8:3, 3:3) na turniru u američkom Lujvilu.

Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Radomir Drašović, koji je postigao četiri gola. U domaćem timu najbolji je bio Čez Dod sa tri gola.

Srpska reprezentacija je imala snage za jedno poluvreme. Bolja igra je materijalizovana minimalnom prednošću 6:5. Vavić je u poslednjem sekundu savladao Mitrovića. Srbija je sve vreme imala prednost u igri gol za gol, utisak nije bio loš.

Ali posle odmora igrali su samo Amerikanci. Brzo su serijom 3:0, poveli 8:6. Posle pogotka Ubovića, sredinom četvrtine došlo je do koškanja u bazenu. Crvene kartone, zbog udaranja preko vode, zaradili su Radulović i Vavić pa se do kraja četvrtine igralo pet na pet.

Tu se odmorniji domaćini daleko bolje snašli. Srbija je padala u odbrani, u napadu bi rezultat bio povoljniji da su Drašović i Rašović iskoristili peterce. Vajnberg je bio uspešniji. Halok, Boven i Dod su bili šuterski raspoloženi. Srbija je najboljeg u napadu imala u Drašoviću strelcu četiri gola.

U našu mrežu je sve ulazilo, umor i nervoza su činili svoje. Srbija je u trećem delu primila čak osam golova. U poslednjih osam minuta posle vođstva domaćina 16:10 upisali su se Drašović i Stojanović.

Jasno je da na ovim pripremama novi selektor Stevanović veću pažnju poklanja treningu nego utakmicama, ali ovakvi mečevi mogu da posluže da se uoče slabosti. Njih je bilo dosta i imaće šta da se radi u narednom periodu.

Srbija je imala šut 28-12, rival 33-16. Srpski igrač više bio je 16-7, peterci 3-1, Amerikanci su imali 10-6 odnosno 3-3.

Srbija: Dobožanov, Dimitrijević, Rašović 2, Ranđelović, Lazić, Pljevančić 1, Drašović 4, Jakšić 1, Janković, Ubović 1, Stojanović 2, Vučinić 1, Dobožanov, Radulović.

SAD: Tarner, Huper 1, Vavić 1, Abramson, Daub 2, Kupido, Halok 2, Vudhed 1, Biven 2, Dod 3, Erhard 1, Irving 2, Langiević, Vajnberg.

Naša selekcija će u petak ujutru igrati sa selekcijom Španije.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci