Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Filip Filipović
Vaterpolo
19.10.2022. • 21:20

OVO JE MOJA POSLEDNJA SEZONA: Filip Filipović završava karijeru u Olimpijakosu

Filip Filipović
Tanjug/AP/Mark Humphrey
Isksuni vaterpolista najavio da će se po završetku sezone penzionisati

Fillip Filipović, vaterpolista Olimpijakosa, potvrdio je za grčke medije da će predstojeća sezona ujedno biti i poslednja u njegovoj igračkoj karijeri.

Srpski as na medija danu organizovanom od strane kluba iz Pireja govorio je o ličnim planovima.

"Ovo je moja poslednja sezona. Završiću karijeru u Olimpijakosu. Ovaj tim uvek želi pobedu i ima najviše ciljeve. Ove godine, želimo da idemo na Fajnal ejt, a zašto ne bismo ciljali i više, možda polufinale... Moramo da sanjamo, da verujemo. Imam puno poverenje u tim jer je početak sezone drugačiji nego prošle godine. Svi zajedno se spremamo. Radimo, a kvalitet lige je porastao", rekao je FIlipović.

Filipović i saigrači, na čelu sa novim trenerom Igorom Milanovićem veoma motivisani dočekuju novu takmičarsku godinu.

"O Igoru govore dostignuća i titule koje je osvojio. Doneo je novu energiju. Živi svaki trening. Srećni smo što ga imamo. Teodoros Vlahos je pisao istoriju, ne samo sa Olimpijakosom, već uopšte, u grčkom vaterpolu. On je jedan od najboljih trenera koje sam imao u karijeri", kazao je Filipović.

Iskusni 35-godišnji vaterpolo as je tokom karijere igrao za Partizan, Pro Reko, Radnički Kragujevac, Solnok, a prošle godine je stigao u Olimpijakos. Od 2016. do 2021. godine bio je kapiten Srbije, a iz nacionalnog tima se povukao posle Olimpijskih igara u Tokiju zajedno sa Andrijom Prlainovićem, Duškom Pijetlovićem, Gojkom Pijetlovićem, Milanom Aleksićem i Stefanom Mitrovićem.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci