Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Mandić
Vaterpolo
20.07.2022. • 10:45

BEZ MANDIĆA, RAŠOVIĆA: Savić odredio tim za turnir Svetske lige

Mandić
MN Press
Selektor vaterpolista bez petorice važnih igrača

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić objavio je spisak od 16 igrača koji će u Strazburu od petka učestvovati na turniru Svetske lige.

Zbog zdravstvenih razloga selektor nije mogao da računa na Lazara Dobožanova (Radnički) i Vladimira Mišovića (Crvena zvezda), a prema ranije postignutom dogovoru i planu selekcija će biti lišena petorice veoma važnih igrača na čelu sa Dušanom Mandićem.

"Ranije smo odlučili da u Strazbur zbog naporne sezone ne vodimo Strahinju Rašovića, Dušana Mandića, Nikolu Jakšića, Savu Ranđelovića i Đorđa Lazića dok je Branislav Mitrović u Budimpešti, takođe po dogovoru završio akcije za ovo leto. U godini izuzetno zgusnutog kalendara u Strazburu ćemo odigrati sa ovim timom najbolje što možemo, da i ovi igrači osete zajedno ovo takmičenje. Preostali deo ekipe sa golmanima Dobožanovim i Mišovićem će od 21. jula nastaviti pripreme za Evropsko prvenstvo u Splitu", rekao je selektor Srbije Dejan Savić.

Srbija će u grupi igrati sa Crnom Gorom (22.7. u 18), Španijom (23.7. u 16) i Australijom (24.7. u 16). U drugoj grupi su Italija, Kanada, SAD i Francuska.

Savić računa na sledeće igrače: Dimitrije Rističević (Panatinaikos), Milan Bulajić (Valis), Radomir Drašović, Đorđe Vučinić, Viktor Rašović, Vasilije Martinović (Novi Beograd), Luka Pljevančić, Nikola Lukić, Nemanja Vico, Bogdan Gavrilović, Marko Radulović, Filip Branković (Radnički Kg), Đorđe Velkić (Ortiđa), Gavril Subotić, Vuk Milojević (Crvena zvezda) i Ognjen Stojanović (Šabac).

Poslednje vesti

Poslednji video snimci