Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 07:00
Wolfsburg - Lille
arenasport2
Na programu od 08:00
Galatasaray - PAOK
arenasport3
Na programu od 08:00
Hrvatska - Argentina
arenasport4
Na programu od 08:00
Venezia - Verona
arenasport5
Na programu od 07:30
Bad Boys
arenasport1x2
Na programu od 06:00
arenasport6
Na programu od 08:00
Lille - Salzburg
arenasport7
Na programu od 08:00
Dinamo - Genk
arenasport8
Na programu od 08:00
Denver - Philadelphia
arenapremium1
Na programu od 08:00
Juventus - Malmo
arenapremium2
Na programu od 08:00
Charlotte - Philadelphia
arenapremium3
Na programu od 07:30
Man. United - Young Boys
Otvori pretragu
Vaterpolisti posle Olimpijskih igara u Tokiju
Vaterpolo
05.10.2021. • 16:25

ISTORIJA ĆE POKAZATI: Filipović siguran da je njegova generacija najbolja ikada

Vaterpolisti posle Olimpijskih igara u Tokiju
(MN Press)
Filip Filipović grčkim medijima rekao da će olimpijski šampioni iz Tokija još jednom zaigrati za Srbiju

Najbolji vaterpolista sveta i dugogodišnji kapiten reprezentacije Srbije Filip Filipović otkrio je da zlatna ekipa pre definitivnog silaska sa scene treba da odigra svoj "poslednji ples". Još nije odlučeno kada će to biti, ali je planirano da se osvajači zlatnih olimpjskih medalja iz Rija i Tokija poklone pred navijačima u Srbiji pre nego što i zvanično kažu zbogom nacionalnom timu.

Sve ovo je Filipović rekao za portal "fosonline" koji prati samo dešavanja i rezultate u sportskom društvu Olimpijakosa.

"Na sledećem velikom takmičenju, kada ćemo Srbiju videti bez Filipovića, Prlainovića, Aleksića, Pijetlovića Duška i Gojka, Stefana Mitrovića, shvatićemo koliko će turnir biti siromašniji. Filipović nam je otkrio da će svi oni ponovo nositi kapicu reprezentacije Srbije, na utakmici-proslavi za koju još nije razjašnjeno kada će se odigrati. Međutim, 34-godišnji as složio se sa nama da je ova Srbija poslednje decenije najbolja koju je vaterpolo video", piše grčki portal.

Filipović ističe da niko pre ove generacije nije postigao ništa slično.

"Sigurno će navijači i istorija odlučiti da li smo najbolji. Ali, ja mislim da jesmo. Mi smo generacija koja je toliko toga osvojila ove decenije. Postigli smo nešto što ne samo da se nije dogodilo u vaterpolu, nego ni u drugim timskim sportovima. Istorija će pokazati, ali ono što smo postigli u poslednjoj deceniji je jedinstveno", rekao je Filipović.

Grci su negde "iskopali" događaj iz Filipovićevog detinjstva, u kome se kaže da mali Filip svojevremeno nije voleo da se bavi vaterpolom, već fudbalom ili košarkom i da je konačnu odluku donela njegova majka u korist sporta u kome se proslavio. Navodno, majka i sin nisu nedelju dana razgovarali dok budući najbolji vaterpoloista sveta nije popustio:

"Nešto slično se desilo, ali ne baš onako kao što je napisano. Novine pišu drugačije. Važno je da je moja porodica ponosna na sve što sam postigao sa reprezentacijom Srbije i u mojim timovima. Mama bi bila ponosna, čak i da nisam postigao toliko u vaterpolu".

Jedna od najboljih levica sveta, uz Dušana Mandića, oduševljen je što mu tek sledi avantura sa grčkim Olimpijakosom, koji važi za jednog od favorita u predstojećoj Ligi šampiona.

"Neće biti lako. U Ligi šampiona igra mnogo timova. Oni imaju iskustva poput Olimpijakosa. Novi Beograd je, naravno, nov u Ligi šampiona. I nisu samo moji saigrači iz reprezentacije problem, već je tu i Grk Vlahopulos. Biće veoma teško doći do osvajanja trofeja. Moramo da verujemo do kraja, treba imati vere".

Poslednje vesti

Poslednji video snimci