Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 09:00
Barcelona - Napoli
arenasport2
Na programu od 10:00
Estudiantes - Real Madrid
arenasport3
Na programu od 10:15
Basel - Eintracht Frankfurt
arenasport4
Na programu od 10:00
Partizan - Javor
arenasport5
Na programu od 10:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Vaterpolo
11.05.2020. - 16:14

Filipović napušta Pro Reko: Kraj prelepe epohe, ova sezona je bila uzalud

MN Press
Proslavljeni srpski vaterpolista će ovog leta birati novi klub.

I tome je došao kraj - Filip Filipović više neće biti igrač Pro Reka.

Legendarni srpski vaterpolista je posle devet godina u klubu (u dva mandata) i posle 337 golova na 188 utakmica rešio da promeni sredinu.

Filipović je kapicu Pro Reka prvo nosio od 2009. do 2012. godine, a onda i od 2014. pa do kraja ove sezone. U međuvremenu je dve sezone igrao za Radnički iz Kragujevca, a sa italijanskim velikanom je bio šampion Evrope 2010, 2012. i 2015. godine.

Bio je i šampion Italije čak osam puta, uz sedam trofeja u nacionalnom kupu, ali sada je vreme za novi početak.

"Iskreno, mi smo se još pre dve godine dogovorili – Felugo, Volpi i ja, da odradim ugovor do Tokija 2020. i da to bude kraj naše saradnje", rekao je Filipović u intervjuu za "Novosti" i nastavio:

"Mogu samo da budem zahvalan klubu na svim ovim godinama, a o tome koliko sam bio srećan što sam bio njegov član govori činjenica da sam najveći deo seniorske karijere proveo u Pro Reku. Završila se prelepa epoha i ja sam prezadovoljan."

Međutim, pandemija korona virusa i prestanak takmičenja uticao je da Filipovićev kraj angažmana u Pro Reku ne bude onakav kakvom se nadao.

"Ostao je gorak ukus zato što sam se zbog ove pandemije virusa korona od Reka oprostio bez titule, bez utakmica, bez borbe, zbog toga mi je najteže. Nisam zamišljao da ću na ovakav način da napustim Pro Reko."

Čuvena "desetka" Srbije za sada ne zna gde će nastaviti karijeru.

"Celo leto je ispred nas. Ima nekoliko zanimljivih klubova u koje bih hteo da se preselim. Ali, da ne prejudiciram… Voleo bih da budem u klubu koji ima ozbiljne namere. Jer ova sezona, koliko god bila naporna, bila je uzalud. Voleo bih da se sledeće godine, gde god budem igrao, borim za titulu."

Filipović je prokomentarisao i kako će aktuelna situacija uticati na reprezentaciju Srbije, pošto su pojedini srpski reprezentativci ostali bez ugovora.

"Može poprilično. Jedina sreća u nesreći je to što praktično ove godine nemamo nikakvo takmičenje. Ali je izlišno pričati o tome kakav je osećaj kada imate nekolicinu igrača koji nemaju rešen status. Imali smo to već u našem sportu, tako da nije ni prvi ni poslednji put. Čak je bolje kada nešto žulja, tako da sam siguran da će svi pronaći angažman i otići u klubove koji pretenduju ka nečemu. Samo, situacija nije jednostavna. Oseća se kriza u sportu, a ni vaterpolo nije izuzet iz toga. Ipak, ne treba gledati negativno, imamo celo leto da pronađemo novu sredinu", objašnjava Filipović.

Vaterpolisti već dva meseca nisu trenirali u bazenu, a srpski reprezentativci su bili u karantinu 28 dana posle povratka iz Grčke.

"Svi smo van takmičarske forme, iako većina trenira na suvom. Meni je najteže pao karantin od 28 dana. Neću nikoga da okrivljujem, smatram da je 14 dana bilo dovoljno, onih drugih 14 sam izuzetno teško prihvatio. Nije se vodilo računa o našem psihičkom zdravlju. Pogotovo o nama koji smo navikli da budemo aktivni po ceo dan i da radimo, a bili smo zatvoreni 28 dana. Bilo je i kriznih perioda. Bio je to najteži trenutak, kako za mene, tako i za porodicu, jer nisam navikao da budem 24 časa u četiri zida", zaključio je Filip Filipović.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci