Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 03:00
Mobil auto
arenasport2
Na programu od 03:15
Magazin
arenasport3
Na programu od 02:30
Live Stage 2
arenasport4
Na programu od 03:00
Cagliari - Sampdoria
arenasport5
Na programu od 02:30
Winning Time
Otvori pretragu
Detalj sa snimanja emisije
Vaterpolo
18.09.2021. • 20:23

DEJAN SAVIĆ U TEME DO ARENE: Tim za Pariz je već iskristalisan

Detalj sa snimanja emisije
Arena sport
Selektor srpskih vaterpolista Dejan Savić bio je gost u emisiji "Teme do Arene"

Čovek koji vodi najbolji vaterpolo tim sveta govorio je o brojnim temama, a neizbežna je, naravno, reprezentacija Srbije.

Nakon osvajanja zlatne olimpijske medalje u Tokiju, brojni glavni igrači reprezentacije su se oprostili od nacionalnog tima. 

Ipak, Savić ističe da je ekipa za naredne Olimpijske igre u Parizu već "kristalisana".

"Posle Rija smo pristupili pravljenju tima za Pariz 2024. jer je za Tokio bio manje-više kristalisan. Tako ćemo i sada postupiti. Imamo kristalisan tim za Pariz, iako će doći do blage smene generacija. Zašto blaga? Ovih šest-sedam igrača neće nastupati, ali smo od 2016. uključili u rad određene igrače i kroz igranje velikih takmičenja napravili tim koji je već jasan. Veliki zadatak je da pokušamo da ostavimo kostur tog Pariza za Los Anđeles i polako priključujemo mlade igrače koji su na spiskovima", rekao je Savić u emisiji "Teme do Arene".

Srbija ima dva uzastopna olimpijska zlata, osvojena prvo u Riju 2016, a potom i Tokiju pet godina kasnije. Savić je upitan kada je bio veći pritisak.

"Veći je bio u Riju, tu nema greške. Uz pritisak koji smo imali, napravili smo i sami sebi pritisak, koji je možda i najteži. Tokio nije bio takav, nismo toliko bili pod pritiskom, radili smo na način na koji smo se dogovorili. Određeni igrači su znali da im je poslednje takmičenje, to je bio ozbiljan teret u Tokiju, koji se rešava timskim duhom", odgovorio je Savić.

Turnir u Tokiju počeo je porazima od Španije i Hrvatske u grupnoj fazi.

"Ti porazi nas nijednog momenta nisu uzdrmani jer su ti porazi bili planirani", rekao je Savić uz osmeh i dodao:

"Imali smo mogućnost da stvorimo sebi određeni prostor, jer nije bitno da li ćemo biti prvi ili četvrti u grupi, već samo da je prođemo. Sada mogu da kažem da je utakmica protiv Crne Gore bila možda najbitnija jer nam je dala vetar u leđa i već smo znali da idemo na Italijane".

"Porazi od Španije i Hrvatske su uticali na to da se probudimo jer Srbija nikad na dve utakmice nije primila 27 golova. Porazi su bili izuzetno pozitivni, da bismo kritički ušli u sledeću fazu čitavog takmičenja", rekao je Savić.

Javnost zanima i da li će Savić ostati selektor vaterpolista i posle Olimpijskih igara u Parizu, a na pitanje o tome odgovorio je u svom stilu.

"Daleko je da sada pričamo o tome. Pitanje je uopšte da li ćemo doći do Pariza. Vidite šta se događa sa korona virusom, a tek ostali igrači. S druge strane, srčani udar je večito iza ćoška", rekao je nasmejani Savić.

Dejan Savić je govorio bronim temama, poput svojih početaka u vaterpolu, na koji ga je otac odveo zbog, kako je rekao, problema sa kilažom.

"Bio sam debeo, što sam i sada", nasmejan je govorio Savić i dodao: "Zbog ljubavi prema hrani koja nikad nije prestala, izbor je bio vateprolo.

"Vaterpolo je bio ljubav na prvi pogled. Mogao sam da probam i ostale sportove, ali sam ostao od prvog skoka u vodu u vaterpolu".

Savić je za reprezentaciju kao igrač nastupio 444 puta, a naveo je da to kao klinac ni u snu nije mogao da zamisli.

Karijeru je počeo u Partizanu, a završio u Crvenoj zvezdi, za šta je rekao da su presudile sportske ambicije.

Upitan je da li je navijač Partizana ili Crvene zvezde.

"Partizan mi je dao sve, tu nema greške. Gledajući familiju, porodicu, da bi odgovor na pitanje bio dosledan, bliži sam Zvezdi, ali ne mogu da kažem da ne volim Partizan", odgovorio je.

Dejan Savić je tokom igračke karijere nastupao za Partizan, Barselonu, Firencu, Pro Reko, Sintez Kazanj i Crvenu zvezdu.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci