• VIŠE
    _
  • ENG
| Vesti
Izdvajamo
Zvezda o bazenu: "Samo nam Partizan ponudio benefite"
Izvor: Mondo | Autor: Mladen Šolak | Postavljeno: 02.07.2019.
Crveno-beli žele da sa Igorom Milanovićem i Nikolom Rađenom postave sistem za naredne godine.

MONDO/Mladen Šolak

Crvena zvezda ambiciozno je počela pripremu za sezonu 2019/20, u kojoj će trener crveno-belih biti čuveni Igor Milanović, a jedan od nosilaca igre Nikola Rađen, trofejni povratnik u klub.

U takmičarskoj 2018/19, Zvezda je završila sezonu porazom u finalnoj seriji domaćeg plej-ofa protiv Šapca, a prethodno je neuspešno igrala Ligu šampiona, doživevši poraze u svakoj utakmici.

Vrelo leto donelo je novu energiju u Ljutice Bogdana, a o rezultatima i planovima kluba je u utorak na konferenciji za novinare govorio direktor kluba, Igor Milojević.

"Dugujem zahvalnost igračima iz prošle sezone, a pogotovo treneru Aleksandru Filipoviću. On je hrabro izneo turbulentnu sezonu, jednu od najtežih, koju smo nažalost završili na drugom mestu. Nažalost, jer smo izgubili titulu za dlaku. Prema mom mišljenju, to se dogodilo onog trenutka kada smo izgubili od Šapca u Beogradu (pre finala). To tako gledam, sportski, i čestitam još jednom Vaterpolo klubu Šabac na osvojenom prvom mestu", rekao je on.

Uz najavu da će Zvezda i ubuduće "težiti fer-pleju na svim nivoima", on je govorio je o starom klupskom problemu sa bazenom.

"Posle osvajanja Lige šampiona, Zvezda je bila jedan od nosilaca pozitivne priče. Kada smo hteli da vratimo dobru priču u srpski klupski vaterpolo, uz podršku sponzora smo kupili balon i postavili ga na bazen '25 maj'. Potom smo doživeli egzodus, da bazen '11 april' mesecima nije hteo da nam reprogramira dug, a neki ljudi su dobili otkaz jer su Zvezdi reprogramirali dug. Direktor '25 maja' je betonirao rupe na mestu gde su bili nosači za balon. Morali smo da igramo na bazenu u Zrenjaninu".

Prošle sezone, crveno-beli su se vratili u Beograd i bili su domaćini na Dorćolu.

"Izmirili smo sve dugove. Pisao sam pismo svim bazenima i jedini koji mi je ponudio sve benefite za korišćenje je Partizan. Dakle, isplatio si dugovaranja, sve što je trebalo i ne možeš da igraš utakmice na '11 aprilu'. Jedino imamo sreću što sada možemo da igramo na bazenu 'Milan Gale Muškatirović'".

U takmičarskoj 2019/20, ekipa Igora Milanovića igraće u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

"Uvek se od Zvezde očekuju veliki rezultati, a mi smo sve dugove prema bazenima ispunili. Ne krijemo ništa, transparentan smo klub. Ambicije su nam uvek bile da branimo Zvezdin cilj, na zakonski i legalan način ćemo se izboriti da status kluba bude obezbeđen, da bi opstao", dodao je Milojević.
 

"DA SA MILANOVIĆEM I RAĐENOM STVORIMO SISTEM"


 

 

Predstavljajući Igora Milanovića, Milojević je rekao da crveno-beli žele da potpuno iskoriste dolazak trofejnog stručnjaka.

"On je veliki šampion, kako u bazenu, tako i van njega. Višestruki je osvajač zlatne olimpijske medalje, a tu je i Nikola Rađen, proslavljeni reprezentativac naše zemlje i povratnik u klub. VK Crvena zvezda želi da maksimalno iskoristi njihovo znanje u budućem radu i pravljenju sistema u radu sa mlađim kategorijama našeg kluba", rekao je direktor Zvezde.

"Tu je i naše zajedničko ulaganje u budućnost, saradnja sa 'Wind sportom', u kojoj ćemo doći u situaciju da poboljšamo i unapredimo rad sa mladim kategorijama... Vrlo mi je drago što mogu da kažem da smo danas mnogo jači, a da ćemo u budućnosti biti još jači".

<< NAZAD