• VIŠE
    _
  • ENG
| Vesti
Izdvajamo
Tucak odabrao ekipu za ODBRANU trona i olimpijsku vizu
Izvor: Mondo | Autor: MONDO/Beta | Postavljeno: 03.07.2019.
Hrvati na Svetskom prvenstvu brane zlato, ali se nadaju i olimpijskoj vizi. Ovo je Tucakovih 13 "barakuda".

MN Press

Selektor vaterpolo reprezentacije Hrvatske Ivica Tucak objavio je spisak od 13 igrača koji će na Svetskom prvenstvu pokušati da odbrane titulu svetskih prvaka i izbore plasman na Olimpijske igre u Tokiju.
 

 Na spisku su: Marko Bijač, Ivan Marcelić, Andro Bušlje, Hrvoje Benić, Marko Macan, Luka Lončar, Josip Vrlić, Loren Fatović, Maro Joković, Havijer Garsija, Ante Vukičević, Lovre Miloš i Anđelo Šetka.

"Imamo još jednu dilemu, odnosno mali problem vezan za Marka Macana koji je slomio šaku pre par nedelja i biće inicijalno među 13 igrača, ali imamo pravo, s obzirom na medicinsku dokumentaciju, da napravimo promenu pre početka", rekao je Tucak, prenosi Hina.

Kako je dodao, 14 igrač koji će putovati s timom je Ivan Buljubašić.

"Želim da zahvalim tom divnom momku i vrhunskom profesionalcu koji je obeležio poslednjih 10 godina hrvatskog vaterpola, a nije mu bilo teško otputovati i videti kakva će biti situacija. To je dokaz kohezije u reprezentaciji jer nije lako primiti takvu odluku", kazao je Tucak.

Selektor Hrvatske je naveo da su ambicije na SP velike jer, uz želju da se obrani titula, važno je i izboriti vizu za Tokio 2020. 

Kapetan Hrvatske Andro Bušlje, osvrnuo se na utakmicu u finalu Svetske lige u Beogradu protiv Srbije, kazavši da će njegova ekipa svoju šansu za odlazak na OI osigurati u Koreji.

"Na Svetskom se dele dva mesta za Tokio, pa je prioritet ulazak u finale. Siguran sam da možemo i da imamo kvalitet. Nadam se da ćemo se vratiti s dobrim rezultatima", kazao je Bušlje.

Hrvatska će na SP u Južnoj Koreji, koje je na programu od 14. do 27. jula, igrati u grupi sa Australijom, SAD i Kazahstanom.

<< NAZAD