• VIŠE
    _
  • ENG
| Vesti
Izdvajamo
Srbija ne igra za 5. mesto, već za sebe: NIJE nevažno
Izvor: Mondo | Autor: mondo.rs | Postavljeno: 24.07.2019.
"Hoćemo da popravimo utisak. Ovaj tim ima perspektivu", rekao je jedan od iskusnijih igrača ekipe Dejana Savića u...

MN Press

Vaterpolo reprezentacija Srbije otišla je na Svetsko prvenstvo u Gvandžu u podmlađenom sastavu i apsolutno bez imperativa da mora da uradi ono što su postigli trofejni prethodnici.

Na momente, kao u meču protiv Grčke, Savićeva "mlađarija" igrala je impresivno i pokazala da nemamo razlog da brinemo za budućnost "delfina". Očekivano, bilo je i oscilacija, a u meču protiv Španije u četvrtfinalu i previše grešaka za duel protiv tako snažnog rivala - vicešampiona Evrope.

Posledica je bio poraz i eliminacija iz trke za medalju, a sada je pred kapitenom Ćukom, Mandićem, Ranđelovićem, Jakšićem i ekipom novi izazov - borba za plasman od 5. do 8. mesta.

Kao i uvek, za našu reprezentaciju ne postoji manje važno takmičenje i manje važan meč. Sava Ranđelović je prethodnih godina dobro "upio" tu važnu lekciju i zato je učestvovao u osvajanju olimpijskog, svetskog, evropskog zlata...

U najavi meča protiv Nemačke u četvrtak ujutru (sedam časova), on je rekao da ekipa ne bi trebalo da se opusti.

"Najvažniji je naš prilaz utakmici. Protiv Španije nije bio dobar. Nije nevažno koja će nam pozicija pripasti na kraju. Ovaj tim ima perspektivu i najvažnije je da kao tim stičemo iskustvo", izjavio je on, a preneo sajt Vaterpolo saveza Srbije.

Reprezentacija Srbije imala je u sredu jedan trening, a uveče je još jednom pogledan snimak susreta Hrvatska - Nemačka. Imali su šta naši igrači da vide.

"Nemci su odličan tim, pretili su Hrvatima do kraja utakmice. Imaju nekoliko vrnih igrača kao što su Štam i Gilen. Neće biti lako ali želimo da popravimo utisak i uspešno završimo šampionat", dodao je Ranđelović.

<< NAZAD