• VIŠE
    _
  • ENG
| Vesti
Izdvajamo
Rađen opet crveno-beli: Želeo sam ovakav kraj (FOTO)
Izvor: Mondo | Autor: Mladen Šolak | Postavljeno: 02.07.2019.
Trofejni vaterpolista ponovo potpisao za Zvezdu. Zajedno sa Igorom Milanovićem, i on je stigao na "Marakanu" ovog...

MONDO/Mladen Šolak

Zajedno sa Igorom Milanovićem, čuvenim vaterpolistom i trenerom, Crvena zvezda u utorak je predstavila i veliko igračko pojačanje.

Posle uspešne sezone u ruskom klubu Dinamo Moskva, bivši reprezentativac Srbije Nikola Rađen (34) vratio se u Zvezdu, u kojoj je od 2012. do 2014. godine ostavio dubok trag.

"Intimno sam priželjkivao da završim karijeru u Zvezdi, pa je usledila saradnja sa klubom koji volim i za koji navijam", rekao je Rađen na konferenciji za novinare medija centru Sportskog društva Crvena zvezda, okružen mladim vaterpolstima.

Ovog puta, on je došao u klub i kao igrač i kao direktor WIND Sporta, mladog vaterpolo kluba iz Pančeva, u kojem je prošle sezone sarađivao sa Milanovićem, sportskim direktorom.

"U skladu s tim, osmislili smo da ovo ne bude klasična konferencija, već smo hteli da ovde budu i budući šampioni. Što se tiče saradnje Zvezde i WIND-a, mi smo pre osam meseci pokrenuli novi vaterpolo uz podršku svih struktura u Pančevu, gde imamo odlične uslove".

"Igor i ja smo to počeli preko kampa, njemu se svidela ta ideja i sasvim je bilo prirodno da usledi ovakav tip saradnje, kakav će i biti. Jedva čekam da počnu utakmice sa Zvezdom, jedva čekam da opet vidim publiku na tribinama, naše navijače, koji su bitan faktor, a drago mi je što saradnja WIND sporta i u Zvezdi može da se nastavi. Vidite da su nam i klupske boje iste", ododao je Rađen.

Tokom prošlog boravka u Zvezdi, Rađen je sa nizom sjajnih vaterpolista (Prlainović, Pijetlović, Ranđelović, Šefik, Vapenski...) osvojio titulu prvaka Evrope. Pre toga je 2011. isti podvig napravio i sa Partizanom - pod vođstvom Igora Milanovića, svog novog trenera.

"Tada su se poklopile neke stvari, pa smo posle Olimpijskih igara 2012. došli u Zvezdu. Tržište je bilo takvo, došla su tri-četiri reprezentativca i bila je to jako lepa stvar za budućnost srpskog vaterpola. Nije to bio projekat, već sticaj dobrih okolnosti", rekao je Rađen.

<< NAZAD