Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Feliks Ože-Alijasim
Tenis
15.11.2022. • 19:00

OŽE-ALIJASIM SKROMAN UPRKOS VELIKOJ POBEDI: Nadal je veliki šampion

Feliks Ože-Alijasim
Nicolo' Campo/LaPreše via AP
Kanadski teniser savladao Španca u dva seta posle gotovo dva časa igre

Feliks Ože-Alijasim sumirao je utiske posle pobede nad Rafaelom Nadalom u drugom kolu Završnog mastersa u Torinu.

Kanadski teniser je nakon poraza od Kaspera Ruda, savladao Španca u dva seta (6:3, 6:4) i tako zadržao šansu za plasman u polufinale turnira.

Ože-Alijasim je nakon prve pobede u trećem međusobnom okršaju sa Nadalom, istakao da je Španac veliki šampion, najviše zbog činjenice da i u poznim godinama karijere igra na visokom nivou.

"Nisam bio siguran da ću biti ovde jednog dana i da li će sve ostati samo san. Velika je razlika u godinama među nama, sve to govori govori kakav je on šampion i kakav je primer i dalje. Sa 36 godina dobija momke koji su u dvadesetim. Veliki je šampion", stavio je u prvi plan Kanađanin i dodao:

"Sada imam pobedu i poraz. Nadam se da sa dva trijumfa idem dalje. Videćemo kako će biti. Kasper i Tejlor nastupaju kasnije, a onda ja igram sa Fricom za dva dana. Neće biti lako. Igrao je zaista dobro ove godine, a ovi uslovi su savršeni za njega. Iskoristiću iskustvo Tonija Nadala u ovim situacijama, od velike mi je pomoći. Imamo jako poštovanje prema njemu i njegovoj porodici. Posebno je neobično igrati sa Rafom kada je Toni tu, ali mi se takmičimo, dajemo sve od sebe", rekao je Ože-Alijasim.

Mladi teniser upitan je da li je dobio neki poseban savet od Tonija Nadala.

"Znam dobro Rafu, gledao sam kako igra, sastajali smo se mi i ranije. Kada igram sa njim ili Đokovićem, moj trener Fred da mi statistku prethodnih mečeva. Šta je išlo, šta nije, tako da imam neku ideju kako da se postavim protiv njega. Van toga, Toi i ništa nije rekao posebno. Stvarno ništa specijalno, samo me hrabri da dam sve od sebe", zaključio je Kanađnin.

Feliks Ože-Alijasim će naredni duel na Mastersu u Torinu odigrati protiv Tejlora Frica, dok će se Rafael Nadal sastati sa Kasperom Rudom.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci