Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Tenis
18.11.2021. • 09:30

NOVAK O FEDEREROVOJ PENZIJI: Igraće on još, potreban je tenisu

Guliver/Getty Images/Laurence Griffiths, Laurence Griffiths/Getty Images Europe
Đoković veruje da će se Švajcarac uskoro vratiti na teren

Vest da Rodžer Federer (40) neće moći da učestvuje na tunirima u narednih nekoliko meseci mnogima je zaličila kao najavu odlaska u penziju jednog od najboljih teniser sveta svih vremena, ali Novak Đoković veruje da to nije tako.

Prvi reket sveta ističe da je Švajvcarac veoma bitan za ovaj sport i da bi bilo veoma važno da i naredne godine učestvuje na velikim turnirima.

Uz to, najbolji svetski teniser je naglasio da Švajcarac zaslužuje da ode u penziju na nogo bolji i svečaniji način nego što je to povlačenje sa turnira zbog povreda.

"Očigledno je da je Rodžer ikona našeg sporta. Ljubitelji tenisa širom sveta ga vole, uživaju da gledaju njegove mečeve i drago im je kad učestvuje na turnirima. Federer je veoma bitan na terenu, ali i van njega. Zarad našeg sporta se iskreno nadam se da neće još završiti karijeru", rekao je Đoković i dodao:

"Mislim da će definitivno pokušati još jednom da napravi poslednji proboj. Za sve što je postigao i stvorio za ovaj sport zaslužuje da igra i da ima oproštaj kakav dolikuje".

Poslednje vesti

Poslednji video snimci