Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Karlos Alkaraz
Tenis
20.09.2022. • 11:05

NEMA PRITISKA KAD SI BROJ 1: Karlos Alkaraz uživa u trenutku

Karlos Alkaraz
Tanjug/(AP Photo/Wilfredo Lee
Za najboljeg tenisera sveta ništa se nije promenilo od osvajanja US Opena

Španski teniser Karlos Alkaraz osvojio je US Open i sa 19 godina postao najmlađi igrač koji je uspeo da zasedne na čelo ATP liste, a njemu ta uloga potpuno odgovara i zbog nje nema nikakav dodatni pritasak.

On je u izjavi za medije u svojoj zemlji nakon Dejvis kup turnira u Valensiji, gde selekcija Srbije nije uspela da izbori plasman u nastavak takmičenja, poručio da se oseća sjajno i da uživa u plodovima svog rada.

"Slušao sam izjavu ruskog tenisera Danila Medvedeva koji je rekao da je osećao veliki pritisak kad je postao prvi igrač sveta, ali kod mena to nije slučaj. Zaista se osećam isto kao i ranije. Priznajem, možda je to zbog toga što sam odmah po izbijanju na čelo ATP lste igrao Dejvis kup, gde je atmosfera mnogo drugačija, ali za mene je sve isto", rekao je mladi Španac.

Alkaraz je istakao da će se malo odmoriti, a onda je pred njim finiš sezone u kojem ima visoke ciljeve.

"Malo ću da se odmorim od tenisa, samo nekoliko dana i onda sledi finiš sezone koji će biti baš zgusnut. Imam turnire koje želim da osvojm, ali moj glavni cilj je da trijumfujem na ATP finalu i da sa reprezentacijom Španije osvojim Dejvis kup, a lepo bi bilo i da sezonu završim na pvom mestu rang liste", poručio je Alkaraz.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci