Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 00:15
São Paulo - Fortaleza
arenasport2
Na programu od 00:30
RB Leipzig - Club Atlético de Madrid
arenasport3
Na programu od 23:30
Chicago - Vegas
arenasport4
Na programu od 01:45
Babe Ruth
arenasport5
Na programu od 01:30
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Rukomet
09.04.2020. - 09:17

Vujović: Baš me briga za "bolesni" fudbal, rukomet bi mogao da profitira!

MONDO/Nebojša Šatara
Proslavljeni jugoslovenski rukometaš i trener Zagreba Veselin Vujović žestoko je kritikovao današnji fudbal, a veruje da bi rukomet mogao da profitira nakon pandemije koronavirusa.

Crnogorski stručnjak je u intervjuu za zagrebački "Indeks" izjavio da ono što se događalo u fudbalu pre pandemije virusa jednostavno nije bilo normalno.

''Da neko za nekoga, ma ko taj bio, plati 100, 200 ili 300 miliona evra, meni je to bolesno. Kad bih čitao o tim drskim i bezobraznim transferima u fudbalu, puno puta sam pomislio da se tu pere ozbiljan novac", rekao je Vujović.

Ali, rukometna legenda tu nije stala. Boli ga nepravda u plaćanjima između fudbala i "malih" sportova.

"Jednostavno mi nije normalno da neki prosečan fudbaler samo od jedne sezone osigura sebe i sve svoje potomke, dok s druge strane puno vrhunskih i klasnih sportista u 'malim' sportovima moraju krvavo da rade celu karijeru da bi imali pristojan život. Tako da me stvarno nije briga što će biti s fudbalom", rekao je Vujović, kojeg je pandemija koronavirusa zatekla u Šapcu, gdje živi sa porodicom.

Prema njegovim rečima, nakon završetka pandemije, rukomet bi mogao da profitira.

"U rukometu, s druge strane, mislim da bi mogla da se dogodi sjajna stvar. Kriza će takođe pogoditi klubove, ali kako je novca u rukometu mnogo manje, verujem da će ona biti bezbolnija nego u fudbalu. Doći će do izjednačavanja na tržištu, nestaće ultra bogati klubovi i dominacija novca, prestaće da postoji monopol nekoliko klubova, a rukomet bi mogao da se vrati svojimpočecima", rekao je Vujović, a onda i objasnio:

"Posle haosa najviše bi mogli da profitiraju stabilni srednji klubovi kao što je Zagreb. Zašto bi Cindrić ili Karačić išli u inostranstvo kad će isti iznos moći da dobiju kod kuće? Da, rukomet bi od ovoga mogao mnogo da profitira i ako će biti tako, na sceni će biti mnogo klubova s istim ambicijama, a to bi bilo sjajno", podvukao je Vujović.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci