Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 17:00
Spars - Lovćen
arenasport2
Na programu od 17:00
Igokea - Krka
arenasport3
Na programu od 17:15
Pregled kola
arenasport4
Na programu od 16:15
PAOK - Larisa
arenasport5
Na programu od 17:30
Sporting rivalries
Otvori pretragu
Veselin Vujović
Rukomet
11.01.2021. • 16:04

VUJOVIĆ ODUŠEVLJEN "ORLOVIMA": Srbija je sazrela

Veselin Vujović
(MN Press)
Legendarni Vuja zadovoljan igrom srpskih rukometaša

Vesečlin Vujović, svojevremeno najbolji rukometaš sveta i legendarni reprezentativac Jugoslavije preuzeo je danas banjalučki Borac, ali neizbežna tema bile su dve utakmice koje su odjeknule rukometnom planetom.

Srbija je na početku mandata novog selektora Tonija Đerone prvo pobedila najbolju selekciju sveta Francusku, a onda u gostima odigrala nerešeno!

Vujović nema dilemu - to su dve pobede!

Što se mene tiče, to su dve pobede. I u drugoj utakmici su bili oštećeni od strane sudija i bili bliže trijumfu nego Francuzi. Ali, to je za mene bilo iznenađenje da je druga postava Srbije, bez devet igrača, ostvarila takav rezultat. Mnogi pominju španskog trenera (Toni Đerona) da je doneo novine, ali šest dana je malo za takav preokret - počeo je Vujović i nastavio:

- Mislim da je Srbija već ranije sazrela, ima igrače koji nastupaju za velike svetske klubove i dobili su ono što se dobije kad na čelo dođe stranac. Ako ja mogu reći da sam ovde u Banjaluci stranac. Ne robuješ čiji sin ili prijatelj od onog će igrati. Šta zna dete šta je 200 kila, uzme i podigne! Kad mu objasne da je to teško, onda dete ne može da podigne taj teret. E, tako je i Španac pustio momke da igraju, a oni iskoristili šansu.

 

RUKOMET Srbija - Francuska 27:24 (cela utakmica) / 05.01.2021.

Crnogorac koji je sa Jugoslavijom osvajao olimpijsko i svetsko zlato i vrlo dobro poznaje naš mentalitet, na šta je odmah upozorio.

Sad samo da ne bude ono što se često dešava s našim sportistima, a to je da protiv dobrih igraju dobro, a protiv lošijih loše. Nadam se da se to neće ponoviti i da će se Srbija plasirati na Evropsko prvenstvo.

Vujović je rekao da bi najbolji uspeha Srbije i njegovog dolaska u Borac bio da "500 dece" počne da igra rukomet u Banjaluci, gde se "orlovi" posebno prate.

Za razliku od Srbije, reprezentacija Bosne i Hercegovine je zakomplikovala situaciju jer je u dvomeču sa Estonijom ima lošiji međusobni skor, što bi moglo skupo da košta izabranike Bilala Šumana na putu do EP 2022. u Mađarskoj i Slovačkoj.

- Teško je komentarisati samo mečeve sa Estonijom jer to stvarno nije bilo dobro. Ali, godinama unazad je bilo odličnih stvari. Sad nije korektno pričati o smjeni selektora, šta onda treba da rade Francuzi koji su od Srbije izgubili tri boda? Ili Slovenci koji su izgubili bod od Holandije, a prethodno su ih tukli, 10 ili 12 razlike? Nije izgledalo dobro, ali nisu izgubljene sve šanse. Siguran sam da Šuman i igrači imaju snage i znanja da okrenu u svoju korist. Austrija nije bauk, da se ne može dobiti u obje utakmice - rekao je Vujović.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci