Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Dragan Markovi i Vlada Šimičić
Rukomet
03.09.2022. • 16:25

SUPERKUP RSS NA TV ARENA SPORT: Jagodina i Inđija za prvi trofej u sezoni

Dragan Markovi i Vlada Šimičić
RSS
Meč počinje u 19.45 uz prenos na TV Arena sport 6

Rukometašice Jagodine, osvajačice Кupa Srbije za sezonu 2021/22, i igračice Železničara iz Inđije, aktuelne državne šampionke, boriće se u Jagodini (19.45, TV Arena sport 6) za trofej Superkupa.

Trener Jagodinki, Dragan Markov veruje da njegove igračice mogu da odbrane trofej koji su osvajale 2020. i 2021. godine.

"Očekujem da moj tim odigra dobru utakmicu, na nivou koji može da dostigne u ovom trenutku. Ako mi prikažemo dobru igru, ni rezultat neće izostati. Međutim, imamo i protivnika koji će takođe pokušati što kvalitetnije da odigra i nametne svoj ritam, što i jeste ključno u ovakvim duelima. Naš cilj jeste, kao i pred početak svake sezone, da osvojimo sve trofeje. Voleli bismo da stvorimo kontinuitet, da imamo uigran tim i da na duže staze postoji hemija među igračicama. Videćemo šta smo uspeli da postignemo radom ovog leta", ističe šef struke Jagodine.

Iako su devojke iz Inđije aktuelne šampinke državem trener ovog tima Vlada Šimičić ulogu favorita prepušta rivalkama.

"Teško je prognozirati bilo kakav ishod, jer je tek početak sezone. Ni ekipa Jagodine, a ni mi, nismo sigurno u željenoj formi u ovom trenutku. Dobro se poznajemo i mislim da neće biti prevelikih iznenađenja. Očekujem neizvestan meč, kakav uostalom dolikuje borbi za trofej. Mislim da će presuditi inspiracija igračica tog dana, raspoloženiji golman ili šuter, i nadam se da se niko neće povrediti", rekao je Šimičić i dodao:

"Mi smo uspeli da zadržimo celu ekipu iz prošle sezone, a doveli smo i dva pojačanja na pozicijama na kojima su nam trebala. Na papiru možda možemo da kažemo da smo jači nego što smo završili prošlu sezonu, ali to ne mora ništa da znači. Teren je jedino merilo. Verujem da će moje igračice na teren izaći motivisane, spremne, ali mislim da je Jagodina blagi favorit, jer ima dugogodišnju tradiciju osvajanja trofeja, kao i prednost domaćeg terena".

Poslednje vesti

Poslednji video snimci