Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 23:00
Denver - Toronto
arenasport2
Na programu od 21:30
Huracan - Colon
arenasport3
Na programu od 23:00
Mobil auto
arenasport4
Na programu od 21:30
SAD - Jamajka
arenasport5
Na programu od 22:30
There's No Place Like Home
Otvori pretragu
Rukomet
14.01.2020. • 13:20

Šta očekuje srpske rukometaše posle kraha na Evropskom prvenstvu?

MN Press

Evropsko prvenstvo ekspresno je završeno za našu reprezentaciju. U tri utakmice doživela tri poraza (protiv Belorusije, Crne Gore i Hrvatske), i neslavno okončala učešće na još jednom velikom takmičenju.

Nažalost - to nije ništa novo.
 

Izabranici Nenada Peruničića u ponedeljak su 45 minuta bili na dobrom putu da se oproste od turnira trijumfom protiv Hrvata, koji im ne bi doneo rezultatski mnogo, ali koji bi bar koliko-toliko ublažio gorak ukus.

Međutim, ponovo su pokazali da prosto na ovom nivou nisu u stanju da odigraju čitav meč u kontinuitetu, da prevaziđu objektivne i očigledne limite i da ostanu fokusirani kada je najbitnije.

Zbog toga, Peruničić i ekipe vratiće se kući posle prve runde, a srpska reprezentacija okrenuće se uskoro narednim obavezama. 

Naši rukometaši igraće naredne takmičarske utakmice u aprilu (15-18), kad ih očekuju pretkvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2021. godine u Egiptu.

Rivali "orlovima" biće šest poslednjeplasiranih selekcija sa Evropskog prvenstva, kao i četiri pobednika prve faze kvalifikacija - Litvanija, Turska, Izrael i Rumunija.

U junski baraž plasiraće se pet pobednika pretkvalifikacija. Oni će se sresti sa još 13 selekcija, u borbama odluke za plasman na naredno veliko takmičenje...

Poslednje vesti

Poslednji video snimci