Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 23:00
Najava sezone
arenasport2
Na programu od 23:00
Hibernian - Hearts
arenasport3
Na programu od 23:00
Clermont - PSG
arenasport4
Na programu od 21:30
Big Machine Music City Grand Prix
arenasport5
Na programu od 23:00
Don't Look Down
arenasport1x2
Na programu od 06:00
arenasport6
Na programu od 22:00
Lille - Sevilla
arenasport7
Na programu od 22:00
Porto - Lazio
arenasport8
Na programu od 22:00
Utah - Phoenix
arenapremium1
Na programu od 22:45
West Ham - Man. City
arenapremium2
Na programu od 23:00
Pregled kola
arenapremium3
Na programu od 22:30
Independiente - River Plate
Otvori pretragu
juniorska rukometna reprezentacija Srbije
Rukomet
11.07.2022. • 09:16

SAN O POLUFINALU JE ŽIV: Juniori na pragu upeha na EP

juniorska rukometna reprezentacija Srbije
RSS
Rukometaši završili prvi deo takmičenja kao lideri u grupi

Juniorska rukometna reprezentacija Srbije je dominantnom i zrelom igrom savladala Italiju u poslednjoj utakmici preliminarne faze takmičenja i sa prvog mesta u grupi obezbedila plasman među najboljih osam ekipa Evropskog prvenstva u Portugalu – 34:29 (19:11).

Izabranici Đorđa Teodorovića su imali inicijativu od početka utakmice, a odličnom završnicom prvog poluvremena naši momci su napravili seriju od 5:0 i okončali prvi deo susreta sa osam golova prednosti.

Odnos snaga je ostao nepromenjen i u nastavku meča, Srbija je ubrzo došla i do dvocifrene prednosti, pa se pobednik nije dovodio u pitanje, već samo krajnji rezultat utakmice.

Još jedna ubedljiva partija odvela je našu selekciju u u drugu fazu takmičenja, a zahvaljujući pobedi nad Nemačkom u prethodnom kolu, Srbija u narednu fazu prenosi dva boda.

Napad Srbije su predvodili Luka Rogan i Boško Stanisavljević koji su postigli po sedam golova, dok je Stefan Dodić pobedi doprineo sa šest pogodaka, a on je ujedno proglašen i za igrača utakmice.

"Tolika je sreća i zadovoljstvo da mi je teško da formulišem bilo šta. Ostvaren je onaj prvi cilj i to bez izgubljene utakmice. Imamo dve pobede, remi sa Islandom i nosimo dva boda iz utakmice sa Nemačkom u sledeću grupu. Imamo ogromne šanse u nastavku zahvaljujući tome da je Nemačka prošla sa nama, a znamo njihov kvalitet", rekao je selektor Đorđe Teodorović.

"Orlići" se sada ukrštaju sa Švedskom i Francuskom, a postoji realna mogućnost da im je za rolazak dalje doboljan i remi, ukoliko nemačka bude bolja od obe ove selekcije.

"Ovo je naš san koji je trenutno dosanjan i sada da vidimo šta ekipa može do kraja da uradi. Bilo bi fenomenalno za naš rukomet da se ponovo vratimo. Obe naše mediteranske selekcije su uzele bronzane medalje, to je izuzetna stvar. Кada bi i juniori uspeli da se okite nekim odličjem bilo bi to fenomenalno da se rukomet vrati na onu poziciju koja mu pripada", istakaoaje Teodorović.

Dve prvoplasirane ekipe iz četiri grupe preliminarne faze obezbedilo je plasman u narednu, glavnu rundu takmičenja. Prvu grupu čine Portugal, Španija, Danska i Mađarska, dok se u drugoj grupi glavne runde takmičenja nalaze Švedska, Francuska, Srbija i Nemačka.

Naša selekcija će prvu utakmicu u glavnoj rundi takmičenja igrati 12. jula od 15:30 časova protiv Švedske, dok će se sa Francuskom sastati 13. jula u 15:30 časova.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci