• VIŠE
    _
  • ENG
| Vesti
Izdvajamo
Rukometaši čekaju ŽREB iz četvrtog šešira: Biće teško!
Izvor: Mondo | Autor: mondo.rs | Postavljeno: 28.06.2019.
Koga god da "izvučemo" na današnjem žrebu za Evropsko prvenstvo čeka nas izuzetno težak izazov... Ozbiljna imena!

MN Press

Rukometna reprezentacija Srbije se "kroz iglene ušli" plasirala na završni turnir Evropskog prvenstva 2020. godine koje se organizuje u tri zemlje - Austriji, Danskoj i Švedskoj.


Očajno smo počeli kvalifikacije i završili ih idealnim scenarijom: pobedom nad Belgijom u gostima, pa uzbudljivim trijumfom nad Švajcarcima u Novom Sadu, kada su gosti u poslednjoj sekundi utakmice pogodili prečku.

Na kraju je najvažnije da smo se ipak ponovo plasirali na kontinentalni šampionat, a u toku dana saznaćemo i s kim ćemo odmeriti snage krajem januara.


Srbija se očekivano nalazi u najslabijem, četvrtom šeširu žreba, u kojoj su još selekcije Poljske, Rusije, Ukrajine, Bosne i Hercegovine i Holandije, sa kojima ne možemo da igramo u grupnoj fazi turnira.

U prvom šeširu su Španija, Švedska, Francuska, Danska, Hrvatska i Češka, dok su u drugom Norveška, Slovenija, Nemačka, S. Makedonija, Mađarska i Belorusija.

U trećem šeširu, koji je bar na papriu najsličniji našem kvalitetu, nalaze se sledeći timovi: Austrija, Island, Crna Gora, Portugal, Letonija i Švajcarska, s kojom smo igrali i u kvalifikacijama i zabeležili pobedu i poraz.

Zanimljivo je da na turniru učestvuje ŠEST bivših jugoslovenskih republika, s tim da su Crnoj Gori i BiH ovo debiji na kontinentalnoj smotri.
 

Na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu, prvom sa 24 ekipe, selekcije će biti podeljene u šest grupa od po četiri tima, dok će se po dve najbolje reprezentacije plasirati u glavnu rundu - gde se potom formiraju dve nove od po šest.

Odatle dve najbolje idu u polufinala, ali rano je još da pričamo o tome.

Takođe, zbog specifičnosti turnira u tri zemlje, već sada je jasno u kom od gradova će igrati svaki od nosilaca žreba, samim tim i sve ostale reprezentacije "žrebane" sa njima.

Hrvatska će biti u "A" grupi u Gracu, Austrija ide u "B" grupu u Beč, Nemačka u "C" i Norveška u "D" u Trondhajmu, Danska je pozicionirana u grupu "E" u Malme, dok je Švedska smeštena u "F" grupu u Geteborgu.
 

<< NAZAD