Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 02:15
KOTV Classic
arenasport2
Na programu od 00:30
RB Leipzig - Club Atlético de Madrid
arenasport3
Na programu od 02:00
Epizoda 31
arenasport4
Na programu od 02:15
Crvena zvezda - Novi Pazar
arenasport5
Na programu od 01:30
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Rukomet
30.04.2020. - 08:58

Reprezentativac Hrvatske: Ko kaže da Srbija i BiH ne bi igrale na SP?

Guliver/Getty images/Ronny Hartmann/Bongarts
Luka Stepančić nezadovoljan ishitrenom odlukom EHF-a.

Reprezentativac Hrvatske i član mađarskog Pik Segeda Luka Stepančić bio je gost podcasta portala Balkan-Handball, a među mnogim temama osvrnuo se i na odluku EHF-a da ukine predbaraž i baraž za Svetsko prvenstvo 2021, čim su BiH i Srbija ostale bez šansi da se plasiraju na planetarnu smotru.

Podsetimo, odlučeno je da 13 najboljih selekcija sa poslednjeg Evropskog prvenstva, uz Dansku kao aktuelnog svetskog šampiona, predstavlja Stari kontinent na Mundijalu dogodine u Egiptu.

 

"Zašto ne dati nekome šansu da se kvalifikuje? Ko kaže da na Svetskom prvenstvu ne bi igrali i Srbija i BiH ili bilo ko drugi? Uvek se na nekoga gleda kao da je autsajder. Ali zašto? Pogledajmo poslednje EP, na kojem je BiH odigrala odlično i namučila mnoge ekipe. Srbija je uvek tu negde pri vrhu i ko zna da li bi ove dve reprezentacije napravile neki iskorak", pita se Stepančić.

Ono što je možda još važnije je to da će jedno veliko takmičenje propustiti mnogi mladi rukometaši iz našeg regiona.

Ovako su ostali bez prilike da ih na svetskoj smotri vidi neko iz daleko moćnijih i bogatijih klubova, što bi možda bila prekretnica u njihovim karijerama.

"Da li bi možda iskočio neki mladi igrač kojeg bi zapazili na Svetskom prvenstvu? Ovako si im uzeo šansu. Mislim da je odluka ishitrena, pogotovo za reprezentacije, jer je bilo dovoljno vremena", naglasio je hrvatski reprezentativac.

Za razliku od Srbije i BiH, koje je tako loš plasman na poslednjem Evropskom prvenstvu (20. i 23. mesto) koštao plasmana na Mundijal, Hrvati će braniti čast regiona u Egiptu i imati šansu da pokažu zašto su aktuelni evropski vicešampioni. 

Stepančić je uporedio "balkanski" sa "zapadnim" mentalitetom. "Da se niko ne uvredi, i mi i vi smo isti. Volimo sport, cenimo ga i razumemo, ali volimo pobede. Nismo kao npr. Nemci, koji kažu trudili smo se, ali bili su bolji. Nama su najbitnije pobede."

 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci