• VIŠE
    _
  • ENG
| Vesti
Izdvajamo
Peruničić o EP, a pamti SP: Samo da budemo bolji
Izvor: Mondo | Autor: mondo.rs | Postavljeno: 28.06.2019.
Selektor Srbije posle žreba za EURO 2020 mnogo oprezniji nego pred šampionat sveta, na kome su "orlovi" pretrpeli...

MONDO/Stefan Stojanović

Reprezentacija Srbije uspela je da se plasira na Evropsko prvenstvo, iako u kvalifikacionoj grupi sa Hrvatskom, Švajcarskom i Belgijom nije briljirala.

Žreb za EP, obavljen u petak, ponovo je spojio "orlove" sa selekcijom Hrvatske, a u "balkanskoj" grupi A takmičiće se još Crna Gora i Belorusija.

Sigurno je da će Srbija posle 18. mesta na poslednjem Svetskom prvenstvu, što nam je najlošiji rezultat svih vremena, naredno veliko takmičenje dočekati bez euforije.

Selektor Nenad Peruničić, koji je pred SP postavio realan cilj - prolazak grupe, ali i rekao da "nikome ne priznaje da je bolji dok to semafor ne prikaže", posle žreba za EP je mnogo oprezniji.

Ili bolje rečeno, realniji.

"I muškarci i žene, iskreno, nisu imali sreće na žrebu. Makedonci mislim da su najbolje prošli, u toj su grupi B, koja je uslovno rečeno lakša. Bosanci su otišli u žestoku grupu. Kod nas je Hrvatska veliki favorit, to je činjenica", rekao je Peruničić.

Po njegovoj oceni, Crna Gora je postupila slično kao Srbija, ostvarivši plasman na EP sa mladim igračima, dok se Belorusa seća iz kvalifikacija pre godinu i po-dve.

"Otprilike ih znamo. O očekivanjima sada ne bih govorio. Svakako je cilj da budemo bolji nego na Svetskom prvenstvu", rekao je selektor i požalio se na zdravstveni bilten reprezentativaca.

"Voleo bih napokon da budemo zdravi. Imali smo mnogo malera od prošle godine. Uvek je bilo povreda - da li pre, da li u toku turnira. Želim da nas mimoiđu povrede i da na narednim okupljanjima budemo kompletni".

Na EP, koje će prvi put biti održano u tri države - Austriji, Norveškoj i Švedskoj - "orlovi" će startovati iz austrijskog grada Graca.

U grupi B su Češka, Severna Makedonija, Austrija i Ukrajina, dok grupu C čine Španija, Nemačka, Letonija i Holandija.

U preostale tri grupe su: Francuska, Norveška, Portugal i BiH (D), Danska, Mađarska, Island i Rusija (E), Švedska, Slovenija, Švajcarska i Poljska (F).

Po dve najbolje reprezentacije iz svih šest grupa prve faze formiraće dve grupe glavne runde ("ukrštaju" A, B i C, odnosno, D, E i F), koje će se igrati u Beču i Malmeu.

Domaćin finalnog vikenda biće "Tele2 Arena" u Stokholmu, kapaciteta 22.000 gledalaca.

Prvenstvo će se igrati od 9. do 26. januara 2020.

<< NAZAD