Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 17:00
Milwaukee - Atlanta
arenasport2
Na programu od 17:30
Pregled
arenasport3
Na programu od 17:00
Četvrtfinalni mečevi
arenasport4
Na programu od 17:00
Krupa - Velež
arenasport5
Na programu od 17:00
Don't Look Down
Otvori pretragu
rukometaši Srbije
Rukomet
29.04.2021. • 16:40

PEČAT NA USPEŠNE KVALIFIKACIJE: "Orlovi" slavili u Atini

rukometaši Srbije
(MN Press)
Rukometaši Srbije bolji od Grčke - 27:25

Rukomretna reprezentacija Srbije završila je pobedom kvalifikacioni ciklus za Evropsko prvenstvo koje će se januara naredne godine održati u Mađarskoj i Slovačkoj. "Orlovi“ su savladali selekciju Grčke 27:25 (14:16) u Atini i tako sa 11 od 12 mogućih bodova overili prvo mesto u konkurenciji Francuza, Grka i Belgijanaca, koji su ranije odustali od kvalifikacija usled pandemije korona virusa.

Igači selektora Tonija Đerone uspeli su da slome otpor silno motivisanih Grka u drugom poluvremenu, kojima bi pobeda vrlo verovatno donela i plasman na Evropsko prvenstvo kao trećeplasiranoj selekciji iz grupe.

Dobro su otvorili duel povratnik u srpski tim posle više od tri godine Petar Nenadić i Mijajlo Marsenić na poziciji pivotmena uvodnim golovima. Grci su se, međutim, pokazali kao tvrd orah. Imali su srpski rukometaši problema u odbrani sa srednjim bekom grčkog sastava Maljosa koji je uz pomoć par odbrana raspoloženog Bukovinasa, vratio svoj tim iz početnog minusa (2:4) do 6:4 u 11.minutu. Sedam minuta kasnije Nenadić je ponovo vratio „orlove“ u vođstvo 9:8, da bi do poluvremena Grci ipak povratili kontrolu nad rezultatom – 14:12.

Sa boljim pristupom i kvalitetnijom odbranom, brzo je Srbija zagospodarila terenom nakon pauze. Serijom 3:0 posle šest minuta, „orlovi“ su poveli 15:14. Pružiio je Đerona šansu svim igračima, pa su tako na krilima bili Nemanja Ilić i Darko Đukić, na golu Dejan Milosavljev, a zapaženu rolu imao je i debitant Marko Milosavljević, koji je sa par golovima izrastao u junaka pobede.

Od 18:18 u 41. minutu „orlvi“ su pronašli ritam, a Đerona se nije libio da na terenu ima izuzetno mladu bekovsku trojku sa Milosavljevićem, Dodićem i Nikolićem. Uz dva odbranjena sedmerca od strane Milosavljeva, razlika je u par navrata bila tri gola u korist našeg tima – 21:18, 22:19, 23:20.

Najefikasniji u srpskom sastavu bili su Marsenić sa pet i Milosavljević sa četiri gola.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci